Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Отпадането на мониторинга привлича инвеститори, добър имидж за България

Политика

Борисов: Отпадането на мониторинга привлича инвеститори, добър имидж за България

Борисов: Отпадането на мониторинга привлича инвеститори, добър имидж за България - Tribune.bg
Снимка:

Всички държави на ЕС ще имат общ механизъм за наблюдение, обясни премиерът

„Падането на мониторинговия механизъм е подарък за България, не за Бойко Борисов. Утре ще дойде друг да управлява, това не е за мен. Това е добър сигнал за инвеститори, за имиджа на България.“ Така премиерът Бойко Борисов коментира пред NOVA решението на ЕК механизма за наблюдение на България да отпадне.

„Всички държави на ЕС ще имат общ механизъм за наблюдение“, обясни още Борисов.

„Имаме си достатъчно корективи. Като ги слушах вчера и Лозан Панов, и Иван Гешев са си достатъчни корективи. Знаете ли колко пъти съм се запитвал другите държави по-добре ли са от нас. В аптеките в Холандия се продава марихуана на дребно. И ми идва отвътре да ги питам къде им е складът на едро“, допълни премиерът.

"40 души в София правят дизайна на фаровете, стоповете, мигачите на най-новите автомобили на Мерцедес, Фолксваген, Ауди, БМВ. 400 души произвеждат. Само през миналата седмица имаме два завода в автомобилостроенето“, посочи Борисов инвестиции у нас.

Борисов коментира и отлагането на старта на преговорите за приемането на Албания и Северна Македония в ЕС. Според премиера не всички властимащи в двете страни са единодушни, че правилният път е към ЕС и НАТО. "ЕС се опари достатъчно с Брекзит. Северна Македония иска част от нашата история. Ние им казахме, че няма да позволим това, имат още 6 месеца да се поправят. Ние затворихме 4 реактора, за да влезем в ЕС“, каза още министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети