Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Отпускаме 500 000 лв. на община Стара Загора да откупи 80 дка частни улици

Политика

Борисов: Отпускаме 500 000 лв. на община Стара Загора да откупи 80 дка частни улици

Над 80 са фирмите, които са позиционирани на територията на града

„На следващото заседание на Министерски съвет ще отпуснем около 500 хил. лв. за придобиване на частните улици край Азотно-торовия завод в Стара Загора.“ Това каза пред журналисти в Стара Загора министър-председателят Бойко Борисов.

"В сряда ще им дадем парите за новия собственик на земята, за да отпушим улиците и заводът да работи. Общинският съвет да го гласува, надявам се областният управител да не обжалва. Надявам се другият петък общината да е собственик на улиците", каза Борисов.

"Не може в центъра на България, на 1500 дка, да не могат да дойдат инвеститори, защото е земята е частна. На хората тук съм дошъл да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, защото кметът ми обясняваше и аз не можех да повярвам. Така че ще купим тези 80 дка“, заяви Борисов.

Над 80 са фирмите, които са позиционирани на територията и имат постоянни проблеми с инфраструктурата. Решението, което обсъдихме и с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, е улиците да бъдат откупени и общината да се погрижи за подобряване и прекарване на инфраструктура, ВиК, електричество, комуникационни мрежи, обясни Борисов.

"В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат“, каза още премиерът Борисов. Той припомни, че в Кърджали вече работят пет високотехнологични заводи, като там е и най-големият иновационен център и уточни, че освен огромни заводи се изграждат и социални центрове за работниците. „Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора.

Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се връщат в България заради добрите заплати на висококвалифицирания персонал, допълни Борисов.

Старозагорският кмет Живко Тодоров поясни, че собственикът на въпросните улици е фалирал и чрез съдия-изпълнител друг е успял да ги придобие. Общината е започнала преговори с новия собственик за купуването на земята. 

След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

tikvata Добър ден МУТРАГЕН!
19.05.2019 12:17 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати