Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Пълно затваряне е абсолютно недопустимо и не искам в България да се случва (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Пълно затваряне е абсолютно недопустимо и не искам в България да се случва (ВИДЕО)

ДДС за доставки по домовете ще бъде намалено като за консумация в ресторант

„Тотален lock down или пълно затваряне е за мен е абсолютно недопустимо и не искам в България да се случва. Ако ни е страх – да взимаме мерки и няма да се налага това да се случва. Осигурили сме лекарства, осигурили сме пари за първа линия. Герои са нашите доктори и медицински сестри. Нека заради тях да спазваме карантината“. Това заяви премиерът Бойко Борисов във видео излъчване след онлайн заседанието на Европейския съвет тази вечер.

Борисов разказа, че той вече е „от другата страна“ по отношение на вируса – болен за четвърти ден.

„Но мога да си спазвам задълженията. Спазвам стриктно предписанията. Не се срещам с никого. И ви моля – пазете докторите“, призова министър-председателят.

„Разпоредил съм на моите депутати утре да разгледат възможността за намаляване на ДДС-то на ресторантите, които разнасят храни по къщите, то също да стане 9%, както е в самите ресторанти“, съобщи той.

Пред евролидерите българският премиер изтъкнал, че безпокойство предизвиква темата за купуването на ваксини, тъй като за тях се правят заявки за доставки още преди да са разработени.

„Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и затова настоявах за единен медицински протокол, единни бързи тестове, солидарност и справедлив достъп до ваксините в ЕС. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме срещу този коварен вирус. Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един момент може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди желаещи и след това трябва да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава“, каза още министър-председателят Борисов. Той добави, че ваксините изискват специални условия за съхранението, което налага допълнителни разходи.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети