Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Пандемията ни се струва от години, а е само от март. Просто ни съсипа

Политика

Борисов: Пандемията ни се струва от години, а е само от март. Просто ни съсипа

Борисов: Пандемията ни се струва от години, а е само от март. Просто ни съсипа - Tribune.bg
Снимка:

„Пандемия ни се струва от години, а е само от март. Просто ни съсипа - и САЩ съсипа, и в Европа е пълен локдаун“. Това коментира по време на инспекция на строителни обекти премиерът Бойко Борисов.

Той подчерта, че доказано пълното затваряне не дава никакъв ефект върху заболяваемостта, но нанася огромни щети на бюджетите.

„С над 1 млрд. лв. подкрепихме българския бизнес по време на кризата. Социално-икономическите ни мерки работят и във фирмата „Самел-90“ в Самоков това се вижда“, заяви премиерът, който посети предприятието,

Там благодарение на 60/40 работата си са запазили близо 1/4 от всичките служители.

„Важно е хората да не спират да работят. Така не само икономиката ще върви, но и ще запазим психиката на хората. Ако имат работа и препитание, българите ще са спокойни и ще минем по-леко през пандемията“, подчерта Борисов.

Освен в развитието на технологични и производствени възможности, от фирмата Самел-90 са насочили усилията си и в изграждането на балнео, спортно – възстановителен комплекс с медицински и конферентен център, жилищен комплекс, хотел и парк. Общата инвестиционна стойност на проекта е 70,1 млн. лв. Предвиденият срок за завършване е 3 години.

„Сигурен съм, че с реализирането на проекта ще се допринесе сериозно за цялостното развитие на региона“, подчерта министър-председателят, който съобщава, че от началото на пандемията фирмата в Самоков е получила близо 390 хил. лв. по мярката 60/40.

Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия. В нея работят над 400 висококвалифицирани работници и специалисти, като продукцията се изнася за 35 държави.

Изцяло рехабилитиран е 33-километровият път между Самоков и Дупница, обяви премиерът след друга инспекция. Разделен е на два участъка Дупница - Клисура и Клисура - Самоков. Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 28 млн. лв. Това е изключително важна отсечка, защото по нея минава трасето на паневропейския транспортен коридор № 8, свързващ Адриатическо море с Черно море. Със завършването на ремонта на участъка Долня Баня - Ихтиман ще се осигури още една бърза връзка между магистралите „Струма“ и „Тракия“.

Над 200 работни места за хората от района ще осигури бъдещият „Okol Lake Park“, включващ в себе си голф игрище, хотел, жилищни сгради, зелени пространства и др. Цялата площ на комплекса, намиращ се в района на яз. Искър, ще бъде 3 000 дка. Стойността на проекта е 600 млн. лв.

„Инвеститорът е изцяло българска фирма, като неин представител ме увери, че при изграждането на комплекса се спазват всички екологични изисквания“, коментира Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

да се знае г-н Борисов,още ли не сте разбрали , че не може да разчитате на съзнанието на всички българи!По- добре затягайте мерките до максимум ,като пролетта, защото покрай тия многознайковци дето неспазват нищо горят и нормалните хора спазващи меркте. КОЛКО ОЩЕ ХОРА ТРЯБВА ДА УМРАТ, ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТЕГНАТ НЕЩАТА
21.11.2020 23:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети