Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: По време на война командирите не се сменят

Политика

Борисов: По време на война командирите не се сменят

Борисов: По време на война командирите не се сменят - Tribune.bg
Снимка:

„И аз като Вежди – чакам да се пенсионирам, но вижте какво става навън. По време на война командирите не се сменят, затова предлагам Томислав Дончев и Дани Митов за зам.-председатели. Те са хора от нас. Доказали са своите качества, обичат ГЕРБ, хората и народа си от душа“.

Това заяви пред актива на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. В неделя той беше преизбран начело на партията.

В изпълнителната комисия влизат още Делян Добрев, Живко Тодоров, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Цвета Караянчева, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Тодоров, Илтер Садъков, Тодор Кръстев, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов.

„Една година без мерки. Завоювахме второ място в срета по смъртност. И по време на това хората си раздаваха медали“, коментира Борисов.

„Ние не делим бежанците дали са мюсюлмани и идват от Европа. Ние сме се борили срещу нелегалната миграция, защото така влизат терористи. Но обичаме всички бежанци, те са изстрадали души“, каза той.

Той коментира и оправданията за паниката с цени на горива и олио от страна на властта.

„Да обвиниш младежите на ГЕРБ, че имат влияние върху Шел и ОМВ… Юли месец започна да се вдига всичко, а те казаха, че не дрънчало на война… Защо бе Тони Дончев, защо да ни мразят. Те бяха в кабинета на Румяна Бъчварова, на заплата. Яли са бял хляб, когато нашият президент Плевнелиев направи служебен кабинет, ги направи министри. Като сме били лоши, защо са били при нас“, попита Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че в последните дни е получил много предупреждения от съмишленици да не се заиграва и подкрепя нищо на Кирил Петков.

„Виждам настроенията, много предупреждения получих – партийци ме заклеха да не подкрепяме ПП в нито един момент. Четворната коалиция се бори само за постове и пари. Г-н Вебер каза: бъдете градивна опозиция. Манфред, ние преди месеци предложихме как да се справят с цената на тока. Обвиняват Кауфланд в спекула, г-н Вебер знаеш Кауфланд, германска верига. Било спекула, че са пуснали олио на промоция и възрастен човек почина на опашката, Бог да го прости“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов попита дали не е спекула цената, на която се търгува ток за бизнеса.

„Да произвеждаш ток на 50 лв. и да го продаваш на 650 на бизнеса. Ето това е държавна спекула. Ако ГЕРБ управляваше, щях да дам цената на тока да се промени с не повече от 2-3% - защо повече, всичко е българско. Кой болен мозък, когато цял свят беше затворен по домовете си, клатеше държавата. Е същият болен мозък я клати и сега – този който ви инсталира и който ще ви дръпне черджето“, заяви Борисов.

Според него ГЕРБ е не просто „конструктивна“ опозиция, а „златна“.

„Предложихме им – всичко, което ви трябва като одобрение за войната, ще ви подкрепим. Те нищо не приемат, но викат: ГЕРБ клати държавата. С кое ви клатим – че предлагаме подкрепа. Нямат План за възстановяване една година. Ние още имаме рефлекса управлението да е стабилно и добро. Но партията не приема ПП, както не приемаха БСП, ДПС. Виждат инстинктивно, че нещо при тях не е добре“, каза бившият премиер.

„Не мога да не спомена още една манипулация – вицепремиер написа, че сме крали по 10 млрд. на година, другия каза 8, а премиерът Петков – 4. Милиардите ги нямат за нищо. Колкото и да са, защо тези милиарди не са тук като нас ни няма? А се набълбукват с дългове. Всички вини приехме, само и само да има мир. Искат да сложат начело на БНБ „роднина“, който няма ценз, не е магистър. Затова ще променят закона, за да може и бакалавър“, каза Борисов.

Той накрая се пошегува, че младежкото ГЕРБ се издигнало до ниво, че е по-страшно от голямото ГЕРБ и плаши властта.

„Много искаха да го няма „кучето“. Още не сте готови да сте без мен, аз ще ви кажа, кога е време с Вежди да идем да месим пластики“, каза още той.

ГЕРБ прие и политическа декларация, с която започва подготовката за предсрочни избори.

„Ние искаме да се работи за ново управление на страната, което да създаде условия за икономическа и социална сигурност и да сформира постоянни екипи, които формират антикризисни мерки за управление на страната и отговор на предизвикателствата, както и да изградим национално действащ предизборен щаб, който да представи стратегия за явяване на предсрочни избори“, изчете Костадин Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети