Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов посети Рилския манастир

Политика

Борисов посети Рилския манастир

Борисов посети Рилския манастир - Tribune.bg
Снимка:

От днес започва укрепването на свлачището по пътя за светата обител

Премиерът Бойко Борисов посети днес Рилския манастир, за който държавата отпусна средства. Правителството гласува 600 хил. лв. за реставрация на манастира, както и 1,6 млн. лв. за изграждането на пречиствателна станция. Отделени са и близо 6,5 млн. лв. за укрепване на свлачището по пътя за светата обител.

„Днес започва да се укрепва свлачището и пътят ще бъде оправен. Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас“, посочи премиерът.

По време на предишното си посещение в манастира на 2 юни т. г. премиерът Борисов възложи лично на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да се заеме с отстраняването на проблема заради свлачището.

„Каквото сте поискали, това получавате. Аз се шегувах, че ни струва по 10 млн. лв. всяко идване тук и май толкова станаха“, каза още Борисов.

Министър-председателят каза още, че с изграждането на локалното пречиствателно съоръжение реката край Светата обител ще остане чиста.

В Рилския манастир премиерът Борисов запали свещ и бе запознат от Адрианополския епископ Евлогий за налагащите се реставрационни дейности в манастира.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати