Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов поздрави филхармонията и Театър „Възраждане“: Браво, че намерихте вариант

Политика

Борисов поздрави филхармонията и Театър „Възраждане“: Браво, че намерихте вариант

Борисов поздрави филхармонията и Театър Възраждане: Браво, че намерихте вариант - Tribune.bg
Снимка:

Хиляди изгледаха онлайн представлението “Вуйчо Ваньо“ и програмата на Софийската филхармония

„Гледах част от представлението “Вуйчо Ваньо“ на Театър Възраждане във Фейсбук и живото излъчване на Софийска филхармония / Sofia Philharmonic, с цялото си уважение ги поздравявам, че намериха вариант. Подкрепям Ви скъпи приятели артисти, интелектуалци, музиканти и творци. Разбирам, че търпите загуби, разбирам, че контактът с публиката липсва, но в случая не говорим за хрумка, а за епидемия“. Това написа във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

Той обяснява, че на видеоконференция с колегите му от Европейския съвет са докладвани анализи на специалисти, според които коронавирусът ще засегне над 70% от населението на Европа.

„България вече има шест доказани случая. Навлизаме в същинската фаза на вируса и трябва да подхождаме разумно и с отговорност както към здравето, така и към икономиката. Затова с щаба се търси този разумен баланс. Накрая, няма да ви заливам с информация за коронавируса, за да се предпазим е нужна добра лична и информационна хигиена и дисциплина“, апелира той.

Борисов се обръща специално към хората на културата:

„Благодаря Ви, че сте тези духовни лидери, които в критични ситуации като тази, преценявате трезво, солидарни сте, направихте своя цивилизационен избор в интерес на общността и видно от публиката в социалните мрежи, умеете да обединявате. Благодаря Ви, превенцията е най-доброто лечение за всяка болест“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети