Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Поздравявам Мария Габриел, важен и модерен ресор с бюджет 100 млрд. евро

Политика

Борисов: Поздравявам Мария Габриел, важен и модерен ресор с бюджет 100 млрд. евро

Снимка:

„Поздравявам българския комисар Мария Габриел след като днес официално стана ясно, че получава ресор „Иновации и образование“ в новата Европейска комисия. Изключително важен и модерен ресор с бюджет 100 млрд. евро - третото по големина перо в общия бюджет на ЕС“. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Той подчертава, че българката ще поеме изцяло цифровите умения в образованието, а очакванията са бюджетът за образование да бъде увеличен тройно.

„Важно е, че голяма част от досегашния ресор „Цифрова икономика и цифрово общество“ се съдържа в обхвата на новия. Под ръководството на Мария Габриел ще бъде програмата „Хоризонт Европа“, от която се осигурява финансирането на киберсигурността, суперкомпютрите и дигиталните хъбове. Вярвам, че Мария Габриел ще ръководи успешно поверения ѝ ресор, защото само иновациите ще доведат до по-високи заплати и по-конкурентоспособна икономика. Благодаря и на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, че удържа на думата си и ни даде ресор, свързан с образование, иновации и нови технологии. Приоритети, залегнали в програмата на правителството, за които работим ежедневно!“, пише още премиерът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още