Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ПП предложиха Калин Стоянов, аз се съгласих

Политика

Борисов: ПП предложиха Калин Стоянов, аз се съгласих

Борисов: ПП предложиха Калин Стоянов, аз се съгласих - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата с номинацията на вътрешния министър Калин Стоянов в кулоарите на НС. Борисов обясни, че след е станало ясно, че правителството ще бъде с министри на ПП-ДБ и заместници от ГЕРБ е дошло време за темата МВР той е заявил:

„Трябва да е експерт, професионалист, отдаличен от всички. Предложих да се избира от наличните, назначени от тях и по тяхно време. След реформите в МВР нямахме нито един човек дори и на средно управленско ниво. Казах да се избира между шефа на полицията, шефа на ГДБОП и шефа на жандарменията. Той се консултира и предложи Калин Стоянов. Аз не съм говорил с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал, а съм се съгласил“, подчерта лидерът на ГЕРБ. Той беше категоричен, че щом няма политически лица не може да се носи политическа отговорност

„Тези назначения са експертни и са на „Продължаваме промяната“. Те си бяха там и са назначавани от ПП, а не от ГЕРБ", каза Борисов.

По думите му от няколко месеца ПП-ДБ започнаха война срещу Калин Стоянов. „Причината е, че той не се съгласи да безчинства по време на изборите“ категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Калин Стоянов прекъсна интервю на Кирил Петков. Обвини го в намеса в дейността на МВР и го покани на протест

Борисов коментира и полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове. „Тези, които са били невинни хора ще си понесат отговорността, разбира се. Веднъж завинаги трябва да разберат, че когато е паднал човек, слагат белезници и се кара в Районното. Не се продължава да се бие и да се рита. Това не е чест на пагона”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов отбеляза още, че правителството е „сглобено” от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, така че неуспешният втори вот на недоверие е победа и за двете партии, както и за подкрепящите правителството.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети