Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов притеснен от „Похода на надеждата“ на бежанците в Турция

Политика

Борисов притеснен от „Похода на надеждата“ на бежанците в Турция

Борисов притеснен от Похода на надеждата на бежанците в Турция - Tribune.bg
Снимка:

30 хил. възнамеряват да тръгнат към Европа

Премиерът Бойко Борисов изрази разтревоженост от „Похода на надеждата“, който се организира в бежанските лагери в Турция. Той взе участие в организираната от МВР и Фондация „Ханс Зайдел“ кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“. Участие във форума взе и премиерът на Бавария Маркус Зьодер.

30 хил. бежанци се организират да се отправят по Балканския маршрут към Централна и Западна Европа. Пътят минава през Гърция, Македония, Сърбия и Хърватия, за да стигне до Австрия и Германия.

Борисов е категоричен, че страната ни е гарантирала сигурност на външните за ЕС граници и важната роля има възпрепятстващото съоръжение на българо-турската гранична бразда.

„Имаме 100% контрол над акваторията на Черно море. Врабче да мине, радарите го засичат. Има проблеми по границата си с Гърция, защото там няма заграждения, а е дълга над 800 километра и се охранява трудно, защото е планинска“, обясни министър-председателят.

Зьодер подчерта, че ЕС трябва да признае огромният принос на България за защитата на външните му граници.

„Трябва да се отчете това, което прави България, защото тя го финансира сама. Тя трябва да получи по-голямо финансиране от Брюксел. Страната е сигурен и надежден партньор в Европа“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Илия Парев Лошо ни се пише трябва да се вземат мерки с тези бежанци
02.05.2019 14:26 / Отговор
keri Отслабни без никакви усилия с диетичния спрей !Намалява апетита и подтиска чувството на глад така помага да свалиш бързо илишните килограми !

Научи повече :http://bit.ly/2DDbBNt
02.05.2019 19:20 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети