Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов провери срутването в Искърското дефиле: Това е природата

Политика

Борисов провери срутването в Искърското дефиле: Това е природата

Борисов провери срутването в Искърското дефиле: Това е природата - Tribune.bg
Снимка:

„Това е природата“, заяви премиерът Бойко Борисов, който направи инспекция на укрепителните дейности в района на срутището по пътя за Своге.

Министър-председателят обясни, че единственият сигурен начин да се спрат естествените процеси е да се отрежат на 45 градуса наклон – а това би било изключително скъпо. Затова винаги се предпочита по-лесният вариант да се поставят мрежи.

„Заделяме десетки милиони за ремонти по старите трасета, може би над 10 млн. лв. ще отидат за свлачища. Единственият шанс да се предотврати подобно нещо, е да отрежем с 45 градуса наклон. Това са милиарди и още по-лошото е, че след това ще тръгнат свлачищата, защото виждате колко е високо и къде е. Затова мрежи… Мрежи, вместо два пъти три пъти да минават по трасето да чистят камъните, защото там където няма мрежи, има камъчета. Лесно е да говориш, но е много трудно да работиш в толкова тежък и опасен район като този край с. Елисейна. Всички работници трябва да са много внимателни. Около 15 алпинисти работят на терен и ще обрушват скалния откос в 200-метровата зона около срутището. Едва след това може да се премине към укрепване с анкери и високоякостни мрежи. Дейностите по този участък обаче силно зависят от метеорологичните условия. В никакъв случай няма да рискуваме здравето на алпинистите“, добави премиерът.

Борисов даде информация и за укрепването на пътя за Рилския манастир. Там ще бъде сложена т. нар. „тунелна шапка“, който трябва да удържи 100-метровото срутище.

В понеделник вътрешният министър ще свика комисията по аварии, защото е имало подобно свлачище над Благоевград. За укрепването му ще бъдат отпуснати над 4 млн. лв.

На инспекцията Борисов беше придружен от министъра на околната среда и водите Емил Димитров, регионалния министър Петя Аврамова и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (36)

мда Новопостроен водопровод се пука, новоукрепени скали падат на пътя, новопостроено метро се надига и спира работа, новоремонтирана фекална тръба се пука.
Не, това не е комбинация от взаимно усилващи се корупция и некадърност.
Просто природата е в предизборен заговор срещу крадливата шайка ГЕРБ. ПовЕрвахме.
30.01.2021 12:33 / Отговор
ГЕРБ/БОРИСОВ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА........................................................................................... КОЙ? -
-БЪЛГАРОУБИЕЦА РУМЕН РАДЕВ?
-ЛЪЖЛИВАТА ПРИВАТИЗАТОРКА-К. НИНОВА?
-УРОДЛИВАТА МАЯ МАНОЛОВА?
-КЛИЕНТА НА ВИС-КУКУ ТРИФОНОВ?
-СИНА НА КОМУНИСТИ-ТЕРОРИСТИ - БОЙКИКЕВ?...
30.01.2021 13:26
Коментар Спукана ти е фекалната тръба в главата, и смърдиш при всяка поява! Къде видя укрепване бе "умник "? А фирмата която е обследвала метрото е ...шведска!
Това не е като норма, колко пъти да напишеш "мутра","шайка", "хунта", " диктатор"...! Друго нещо си е да драскаш талончета, там проблеми ...никакви! Черепът плаща!
30.01.2021 13:33
тъжната мутренска действителност Вече стана ли една година, откакто комунистическия диктатор Борисов не е отговарял на журналистически въпроси?
30.01.2021 13:51
До Олигофрена А бе глупак, гладдй поне репортажа, където Премиерът директно ги пита "...имате ли повече въпроси"! Това да не ти е Фигурантът Радев, които излиза на интервю само с предварително написани въпроси? С конкурс ли ви събират такива "невнятни" нещастници?
30.01.2021 14:48
тъжната мутренска действителност Имате предвид въпроси от рода на "как сте" и такива, на които Борисов ще отговори в монолозите си и без да му ги задават, плюс няколко шегички или наистина неудобни въпроси за корумпираното му управление?
30.01.2021 15:35
Няма природа г-н Борисов, за ченгетата- национални-предатели, работещи като тролове вие командвате природата. Когато има порои и наводнения вие сте заповядали на дъжда да вали, а не сте го спрели. Вие заповядвате на скалите да падат, на вируса да се разпространява, на свлачищата да се свличат. Пък после защо хората са ви приемали като Батман. Природата е неконтролируема само при комунистите, но пък бедствия при тях почти не се случват, защото ги преборват по техен патентован начин- с информационно затъмнение. Щом не знаем за нещо, значи не се е случило.
30.01.2021 13:06 / Отговор
Тартаковер Само безумен, дебилен, или изгубил ума си от старост или болест нещастник, може да слуша идиотските обяснения и оправдания на този държавен бандит ! Той никога не е виновен, всичко прави както трябва, от Европа му се удивляват и възхищават на България, като най-успешна държава, най-добре справяща се с COVID 19, с най-правилна политика в тези времена...
Истината е, че никой не му вярва ! Освен зяпащите го в лъжливата уста омаяни глупци. В Европа вече го презират, той го усеща и не смее да се покаже там, в България също се крие, обикаля пътищата като ябанджийска кучка, страх го е от хората от протести, страх го е от себе си ! Природата също му показва непрекъснато, че всичко което строи с дълбока корупция е гнило, некачествено, разпада се след него...
30.01.2021 13:11 / Отговор
Мимето Как разбра, че в Европа го презират? По селфито на задника на Рада Д.? Или по педалските изцепки на Серж?
30.01.2021 13:16
ЗАВИСТЛИВ........ БЕЗПОМОЩЕН.......... БЕЗПОЛЕЗЕН......... ==КОМУНИСТЪТ ТАРТАКОВЕР......... 00
30.01.2021 13:21
тъжната мутренска действителност Борисов обикаля под срутище. Обяснява колко е опасно и прочие. В полезрението му влизат няколко журналистки (микрофони на бнт и нова се видяха).
- А! Добър ден! Вие къде? - пита ведро премиерът.
- Ами... да ви видим - отговарят журналистките.
Не следват въпроси. Поднасят към устата му микрофони. Той започва да говори за някаква пукнатина.
Те наистина майче са там, за да го видят, а не за да го питат.... Борисов тотално унищожи свободата в медиите, вече една година не е отговорил на нито един журналистически въпрос и не се отчита пред суверена, бащица, която краде, а след това цензурата в медиите наложена от него и Пеевски подминава всичко незабелязано.
30.01.2021 13:35
Таракане, Казаха ти, да говориш от името на всички, от името на "Европа", си леко психично отклонение! При тебе е трайно!
30.01.2021 13:36
:) Много ми харесва Тиквата как прави ценоразпис на щетите. На око. Тука около 10 милиона ще потънат. Нататък!
30.01.2021 13:40
Покажи всички
Татулова Не, градски, това хем е природата, хем доказано престъпните управления, които не си мръднаха пръста, на: Беров /Мултигруп/, Виденов /Орион/, Костов /Олимп/, Царя /Крадливи юпита/, Тройната /КГБ/, понеже освен Тройна й викаха и Московска! Та така - България беше грабена и плячкосвана така, както само башибозукът знае да граби! А дали Борисов краде, според опорките на Ивчо и Галка? Сигурно краде, но доказано върна всички борчове, особено на руснаците, понеже те, както преди малко припомни политологът Маев, дават много, но искат всичко! Със здраве и сборен пункт на Орлов, при следващия live на Ристю, дано този път е с одобрението на Маджо!
30.01.2021 13:11 / Отговор
? Всички ли ГЕРБерски тролове са толкова изтрещели като този? Нищо чудно , че сте издигнали в култ една проста и крадлива комунистическа мутра като Борисов, приличате си.
30.01.2021 13:33
Гнусен Трол коментира другите! Скрий се бе помияр!
30.01.2021 13:34
Що не добавиш Аспарух, Тервел, Симеон, Борис и всички от първото и второто бг царство. Щяло да струва по думите на бандита 4 - 5 милиарда, ама това си е половин атомна електроцентрала. Този ги няма парите и сметките за нищо.
30.01.2021 14:09
Ха ха, Половин атомна централа по сметките на Р.Овч. ли? И Таракане, айде понамали малко миризмата, че се познаваш отдалеч!
30.01.2021 14:50
Бай Генчо Щастливи сме, че в тези трудни времена ИМАМЕ Премиер като БОЙКО БОРИСОВ! Благодарности г-н ПРЕМИЕР! БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ и БОГ ДА Е С ВАС!!!
Народа ДА МИСЛИ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВА, за да не си хапе гъза С ИДИОТИТЕ, които се ТОЧАТ за власт, АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ за Б-я, за децата ни , ЗА ГРАДИВНОСТТА ТОВА Е ГЕРБ !!!
30.01.2021 13:45 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати