Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев да посети „Балкански поток“ и да види „провалената“ държава

Политика

Борисов: Радев да посети „Балкански поток“ и да види „провалената“ държава

Снимка:

„Понеже няма какво друго да излъжат, казват, че проектът не е с компания от Саудитска Арабия, а от Русия“, коментира премиерът

Президентът Радев да посети „Балкански поток“ и да види какво прави „провалената“ държава. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира и по суша строежа на газопровода. 

По-рано премиерът провери от хеликоптер „Балкански поток“. И този път с него бяха делегация от Саудитска Арабия. Владимир Малинов, изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ също придружаваше Борисов. Той беше отново негов преводач.

Министър-председателят обясни, че след като приключи работата по "Балкански поток", пътищата ще бъдат асфалтирани, за да има вертикални връзки с трасето, населените места наоколо ще се газифицират и така да се подобри въздуха в региона.

Той отново поясни, че по проекта работят работници от 16 държави, които са 3 000 на брой. Борисов припомни,че опозицията непрестанно изтъква, че зад "Аркад" стои руска компания.

"Понеже нямаше какво да излъжат, накрая казаха, че компанията не е от Саудитска Арабия, а е руска. Пускат се жълти новини вместо да дойдат да видят. 1200 – 1300 тежки машини има по трасето“, посочи премиерът.

"Ето тук да ги посети президента Радев, за да види какво прави провалената държава. И не само той. Ей тука в прахта и калта", каза още Борисов, визирайки критиките на държавния глава.„Над 280 км тръба са минали вече работниците и работата е безупречна, и вече всичко е под земята. Сега се правят последни заварки“, каза още премиерът.

Борисов добави, че мислят и за новото поколение. Възползвали са се от газопровода, за да прекарат и оптичен кабел, така че „младите да се радват на високоскоростен интернет“. Самите гости също бяха впечатлени от бързия интернет у нас, докато са били на хеликоптера, тъй като са успели да предават видео и от въздуха. Борисов се похвали,че България е една от страните с бърз интернет.

Премиерът поясни, че трябва да се ускори и работата по газовата връзка с Гърция и терминала за втечнен газ в Александруполис и ги покани да подпомогнат и тези проекти, така че да свържем Юг и Север. Представителите на Саудитска Арабия пък поясниха, че са готови.  

 


Коментари (11)

Тя фирмата е арабска, ама шефовете се намират в Русия, и ако не го построиш те чака или новичок, или снайперист, че много са паричките. Тъй или иначе ти взе заем от Русия за строежа.
23.09.2020 14:14 / Отговор
ссс Явно не си наясно с геополитиката?
С.Арабия е със американците,не с рашистите.
23.09.2020 15:26
Буй Какво да очакваме от червени и лилави плювачи, м? Невежество на куб!
23.09.2020 15:30
Българин ЧЕРЕН ПРОСТ ГЛУХАР!!!
КАКВО ДА ОЧАКВАШ ДОБРО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА ВЪШКА!
23.09.2020 23:35
ЛУМПЕН РАДЕВ ВЗРИВЯВА ГАЗОПРОВОДА, АКО БЪДЕ ДОПУСНАТ ДО НЕГО!
ПРИЧИНАТА:МРАЗИ БЪЛГАРИТЕ
ТАКА ЧЕ БОРИСОВ ДА ВНИМАВА С ПРЕДЛОЖЕНИЯТА!
23.09.2020 15:48 / Отговор
Иво От провален фигурант - президент може да се очакват единствено и, само провалени просташки простотии!
23.09.2020 19:27 / Отговор
МРАКА https://www.belta.by/economics/view/belarus-i-moldova-realizujut-sovmestnyj-proekt-v-oblasti-vinodelija-407973-2020/
ПУМИТА, А ВИЕ ИЗХВЪРЛИХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ГРОЗДЕТО ИЛИ ОЩЕ СЕ НАДЯВАТЕ? ;)
23.09.2020 21:21 / Отговор
МРАКА ПУМИТА, НИКОЙ! НЯМА ДА ПИЕ СКАПАНОТО ВИ ВИНО :)
А ДОГОДИНА, ЩЕ УНИЩОЖАВАТЕ ЛОЗЯТА :)
НАЗДРАВЕ! :)
23.09.2020 21:24 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още