Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев като говори – да каже кои пари да спрем

Политика

Борисов: Радев като говори – да каже кои пари да спрем

Борисов: Радев като говори – да каже кои пари да спрем - Tribune.bg
Снимка:

„Президентът хвърля едни приказки, нека да каже кое съсловие сме облагодетелствали“. Това призова премиерът Бойко Борисов, който посети град Лъки.

„Много бих искал следващия път, когато президентът се изказва по тази тема, журналистите да питате кои пари да спрем. Защото той казва: Харчат се страшно много пари от бюджета“, заяви министър председателят и поиска от президента да бъде по-конкретен с предложенията си, като даде и пример:

„Борисов, незабавно спри 106 млн. лв. на месец за пенсионерите, 15% увеличението на полицаите, спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите за кметовете. Да каже кои пари да спрем - за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20 и 75/0. Да каже кои пари да спрем и ще ги спрем. Да каже спрете АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, спрете Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, спрете АМ „Европа“, „Спрете незабавно АМ „Струма“, изброи възможни опции за спиране на пари той.

„15 години съм бил най-стиснатия и не случайно сме в Банковия съюз, не случайно сме в чакалнята на Еврозоната. Не случайно Кристалина Георгиева посъветва да се харчат повече пари в социалната сфера. Харчели се пари? Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи, каза още Бойко Борисов.

Премиерът посочи, че по всички тези важни за страната дейности и проекти са вложени милиарди, които са инвестиция с една единствена цел – подобряване живота на българските граждани.

Още днес ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на община Лъки за спешни укрепителни дейности, така че да се предотврати опасността от голямо срутище в региона, заяви Борисов, който пристигна на място заедно с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Комисията ще прецени също колко допълнителни средства ще са необходими за укрепването и на други проблемни места, сред които терени в Костинброд, Гоце Делчев, Брезница и Дъбница. 

„Днес се надявам, както видяхте за Своге – в рамките на часове преведохме  парите и започнаха да чистят. Надявам се до края на деня, най-късно утре сутрин да си получат средствата. Освен това за миньорите, които са в рудниците оловно-цинковите, в сряда ще им се продължи концесията, за да са спокойни и сигурни за работата“, изтъкна министър-председателят Борисов. Премиерът посочи сериозната подкрепа на държавата, така че Лъки да се превърне в прекрасен туристически и промишлен център. Само за инфраструктурата в региона са отпуснати 53 млн.лв. Министър-председателят Борисов отбеляза, че продължава да се работи и по локалните платна на разширения преди две години път между Пловдив и Асеновград.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

СЪВЕТ КЪМ БОЙКО:НЕ СИ ТРОВИ ЗДРАВЕТО С ИЗРОДА - КОРУМПИРАН РУМЕН РАДЕВ.!!........ РАДЕВ, ГОСПОД ГО Е НАКАЗАЛ ДОСТАТЪЧНО......ПРОСТО, КАТО Е РАЗДАВАЛ УМ И РАЗУМ, ТОЙ Е БИЛ НА ИНСТРУКЦИИ ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ.......
БЪЛГАРИ, НЕ СЕ ЯДОСВАЙТЕ НА ФИГУРАНТИТЕ...... А НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ ПОЧИСТИМ
18.01.2021 12:33 / Отговор
Изрод си ти!
18.01.2021 13:11
ДО ИЗРОД... ИСТИНАТА БОЛИ...... НО НЕ СЕ ЯДОСВАЙ....
18.01.2021 14:05
Мутро харчи спрямо държавния бюджет, и ходи в Парламента да се отчиташ!!!
18.01.2021 13:10 / Отговор
Мутрата си точно ти, нещастнико!
18.01.2021 13:26
БОЙКО РАЗКЕШВА МОЩНО НА БЪЛГАРОФИЛИТЕ........................................................................... НЯМА ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ-РАДЕВ, МАНОЛОВА, НИНОВА, БОЙКИКЕВ, ТРИФОНОВ, ЧЕРЕПА.....
ГЛАД ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ!!!!
18.01.2021 14:28
Малоумниците от ДеБъ вече мандат за правителство сънуват.. Ха, Ха!
18.01.2021 13:28 / Отговор
Фигурантът съвсем скоро ще се фигурира ... в затвора!
18.01.2021 13:28 / Отговор
БГ Паразитът Радев разчита съвсем на друго, всички негови въздухарски изцепки медиите да ги представят като някакви много важни събития! И датата за изборите беше невероятен гаф ,и шута който му удариха беше невероятен гаф, и това че Радев ежедневно нарушава Конституцията за "алолитичност", е огромен гаф, но това всичките медии го прескачат! За един асансьор, двама кумове и дупка в оградата продъниха ушите на българите, но за гафовете на Фатмака...нито дума!
18.01.2021 14:53 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати