Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев услужливо не каза, че налага вето върху предложения на БСП

Политика

Борисов: Радев услужливо не каза, че налага вето върху предложения на БСП

Борисов: Радев услужливо не каза, че налага вето върху предложения на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Текстовете за спекулата са на социалистите и след приемането им настъпи хаос, посочи премиерът

Президентът Румен Радев услужливо не каза, че налага вето върху текстовете в закона за извънредното положение, които са предложени от БСП. Това коментира премиерът Бойко Борисов на пресконференция.

Той подчерта, че в петък социалистите са заплашили да напуснат залата по време на гласуването на закона. Тогава от ГЕРБ са приели техните предложения за спекулата срещу цените.

„Един член приехме по предложение на БСП и настана хаос. По-добре без този текст, отколкото да накараме пазарът да се изкриви. Утре този текст няма да го подкрепим“, посочи премиерът.

Той припомни, че управлението на БСП досега е вкарало държавата в няколко национални катастрофи.

„Много интересно е това, което се случва и доста неочаквано. От неделя до днес сме провели две срещи. Първа по моя инициатива, втора по инициатива на президента. Срещнахме се с експерти, министри, с представителите на Националния щаб. Всеки ден му се обаждам и му съобщавам какво е направено. Включително и вчера. Днес сутринта той се обади и посочи два мотива за това, че ще наложи вето“, коментира Борисов.

Единият мотив е за спекулата в цените на стоките, които са предложени от БСП. А другият мотив е думата „невярна информация“ . Казах му, че текстът за спекулата ще бъде прегласуван, а думата може да се смени с всяка друга. Става въпрос за зловредно пуснати новини, които всяват паника, обясни още премиерът.

Той изрази учудване, че има голямо противоречие в изказванията и поведението на Радев, и то в рамките на дни.

„Това, което в мое присъствие в четвъртък каза и това, което днес казва, няма нищо общо“, заяви Борисов.

Министър-председателят припомни, че преди броени дни при срещата в президентството всички институции са се съгласили, че мерките на българското правителство са най-добрите.

„Всички ги определят като най-навременни, най-точни. Другите европейски държави дават България като пример“, заяви Борисов.

Той посочи, че в такъв момент хора с различни виждания трябва да се обединят с една единствена цел – здравето на хората.

„Здравето на хората е на първо място сега“, заяви Борисов.

Той бе категоричен, че правителството няма да допусне да се стигне до намаляване на пенсиите. „До последния лев ще стискаме, за да имат пенсионерите гарантирана пенсия. Защото никой не може да каже докога ще продължи това“, каза премиерът.

И посочи, ще президентът не е предложил нито една мярка.

И посочи, ще президентът не е предложил нито една мярка.

„Помните ли 3 март – кой се подиграваше тогава с вируса. А днес казва, че мерките били ненавременни. Защо? Защото само за 4 дена реорганизирахме цяла индустрия да произвежда по милион маски, по 2 000 облекла?“, попита Борисов.

Той подчерта и че армията ще подпомага на полицаи и пожарникари. И попита защо е нужно да се играе със страховете на хората или да прави политически ПР.

Той подчерта и че армията ще подпомага на полицаи и пожарникари. И попита защо е нужно да се играе със страховете на хората или да прави политически ПР.

Премиерът подчерта, че се прави всичко възможно и да се набавят нужните лекарства.

„Ако можеше утре да махнем извънредното положение, аз щях на мига да го махна, нямаше да чакам“, подчерта Борисов. По думите му обаче е много важно да се спазват мерките и да се вслушваме в експертите. Той е наясно, че мерките изнервят хората, но това е правилното и правителство ще продължи да действа в тази насока.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гневна Не са ли разбрали,че всяко предложение на БСП е мина .Не им пука дали има спекула , важно е да избухне . В този случай активира я Радев,но услужливо я заредиха червените.
22.03.2020 19:19 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети