Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич

Политика

Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич

Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич - Tribune.bg
Снимка:

Двамата обсъдиха създалото се дипломатическо напрежение между София и Белград

Премиерът Бойко Борисов разговаря със сръбския си колега Ана Бърнабич в рамките на работната вечеря в Сараево на държавите от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Двамата обсъдиха появилото се дипломатическо напрежение между София и Белград след непремереното изказване на външния министър Ивица Дачич.

„Толкова ви обичам,  приятели сте ми, как може да ме разбере по начин, по който… а нищо не съм рекъл“, заяви българският премиер, предава БНР.  

„Ти беше там.. И се прибирам и той казал – няма да даваш акъл на външния министър…. Аз съм най-добронамереният човек за него", каза Борисoв на Бърнабич.

Борисов обясни, че не е имал никога лоши намерения към Сърбия, нито пък е търсил намеса във вътрешни работи. Той увери сръбският си колега в добрите чувства на българите към Сърбия.

От разговора между Борисов и Бърнабич става ясно, че той не се е срещал със сръбския външен министър Ивица Дачич, който също беше в Сараево за среща на първите дипломати на страните от региона. По-рано Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Ердоган, има среща и със държавния глава на Северна Македония, Стево Пендаровски и с председателстващият Босна и Херцеговина Милорад Додик.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети