Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич

Политика

Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич

Снимка:

Двамата обсъдиха създалото се дипломатическо напрежение между София и Белград

Премиерът Бойко Борисов разговаря със сръбския си колега Ана Бърнабич в рамките на работната вечеря в Сараево на държавите от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Двамата обсъдиха появилото се дипломатическо напрежение между София и Белград след непремереното изказване на външния министър Ивица Дачич.

„Толкова ви обичам,  приятели сте ми, как може да ме разбере по начин, по който… а нищо не съм рекъл“, заяви българският премиер, предава БНР.  

„Ти беше там.. И се прибирам и той казал – няма да даваш акъл на външния министър…. Аз съм най-добронамереният човек за него", каза Борисoв на Бърнабич.

Борисов обясни, че не е имал никога лоши намерения към Сърбия, нито пък е търсил намеса във вътрешни работи. Той увери сръбският си колега в добрите чувства на българите към Сърбия.

От разговора между Борисов и Бърнабич става ясно, че той не се е срещал със сръбския външен министър Ивица Дачич, който също беше в Сараево за среща на първите дипломати на страните от региона. По-рано Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Ердоган, има среща и със държавния глава на Северна Македония, Стево Пендаровски и с председателстващият Босна и Херцеговина Милорад Додик.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още