Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с уиски, вино и „пици с кристали“

Политика

Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с уиски, вино и „пици с кристали“

Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с уиски, вино и пици с кристали - Tribune.bg

Лидерът Бойко Борисов поздрави украинския народ с Деня на независимостта на страната. Той заяви, че вчера бившият енергиен министър Александър Николов е потвърдил, че България купува руски газ след спирането на доставките. Проверете това ли са фактурите, такива ли са цените, призова той.

Борисов подчерта, че ако трябва да има протести срещу „Газпром” те трябва да са пред „Позитано“ 20 или пред офиса на „Продължаваме промяната”.

Лидерът на ГЕРБ коментира и думите на служебния министър на МВР, който каза, че по времето на Бойко Рашков почивните бази на МВР са ползвани за частни партита.

„Как нито един журналист не зададе въпрос - какви са тези частни партита? А там са канени хора, които дори не са служители на въпросното ведомство. Това го казва Демерджиев пред БТВ и темата се похлупва. Защо не казват кои са тези бази, кои са тези граждани? Но никой не му задава въпроси”, заяви Борисов.

Той припомни, че преди дни зам.-министър Папукчийски съобщи, че пощите са били хакнати заради куриерска фирма.

„Все още следствието от тази атака не е отстранено. Дори последният месец пенсиите бяха раздадени със закъснение. Хакерските атаки, които сринаха Български пощи през април, бяха в интерес на частна куриерска фирма. Е как някой не попита за това? Не ви ли е интересно, това не предизвика ли въпроси?”, запита лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че най-изгодното правителство на Русия е това на Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира на брифинг на партията окончателното решение на съда, според което арестът му е бил незаконен.

„Това решение е взето на една оргия с много уиски, вино и пица на кристали. И заря поръчали. Само мога  да благодаря на хората, които на двете инстанции са взели това решение. По-скоро сега като се отърваха от терора в Министерския съвет, много хора започнаха да разказват как е извършена тази грозна сцена. Те са знаели, че е незаконна, че е произвол. Това решение е взето на една оргия, с уиски, бяло вино, пици на кристали (и заря поръчали) - с единствената задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия. И точно тези хора, които са видимо корумпирани, са се заели да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да управлява КПКОНПИ. И самите полицаи ми се извиниха. А Кирил Петков казва, че му бил лош пиарът и като наказание арестува моя пиар. Защо трябва да влачиш жената пред децата и семейството?!”, подчерта Борисов.

„България имаше договор с „Газпром”и „Булгаргаз” трябваше да купува газ по 86 евро, само, че купува от една румънска компания, а тя е собственост на „Газпром- Швейцария”. България купува от тази компания до последния ден на кабинета  „Петков” газ по 110 евро. Пуснали сме сигнал, защото според нас час от парите отиват в едни офшорки на „Продължаваме промяната””, заяви Делян Добрев.

„Смятаме така, защото няма друго обяснение, защо вместо да купуваш директно от „Газпром” за 86 евро, ти купуваш за 110 евро. Кой печели от това?”, попита бившият енергиен министър.

Добрев подчерта, че правителството на Кирил Петков  през цялото време е купувало газ от Газпром за 110 евро, вместо да го купува за 86 евро.

Томислав Дончев заяви, че изтича финансов ресурс от българската икономика.

„За периода януари -май България е станала три пъти по зависима от Русия. И докато числата са безпощадни, мен ме вълнува, че българската политика е задушена от лъжа и лицемерие. Имаш едно лидери, които водят анти -руска реторика и в същото време купуват руски газ на по-висока цена. Има и политически лидери, които се готвят  да протестират, да не се къпят и да стоят на студено, ако се поднови договорът с „Газпром” но нямат против да се купува газ през посредници от „Газпром”, обобщи Дончев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети