Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (ВИДЕО)

Политика

Борисов към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (ВИДЕО)

Борисов към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (ВИДЕО) - Tribune.bg

Новият главен прокурор може да попита за всички далавери на твоя кръг, каза лидерът на ГЕРБ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е в Пловдив, където поднесе цветя и сведе глава пред паметника на Съединението на едноименния площад. След това започна и срещата му с младежите на ГЕРБ в хотел „Империал“.

ГЕРБГЕРБ

„Вместо днес да си честитим празниците, всеки от нас да каже, какво е обединение и съединение. България направи най-успешното председателство и до днес повтарят девиза ни - „Съединението прави силата“. Но Съединението, Радев, не означава да си гледаш хората, а всички други да са лоши. Съединението означава да можеш да говориш и с най-големите си врагове, а това са политически противници. И за мое най-голямо съжаление – няма да оставям ненаказана лъжа или нападка. Вместо да кажем днес, каквото било, идват нови избори, така ли ще продължаваме, това ли е смисълът. Той отива и показва отново как той вижда съдебната система. Не мога да не му напомня, че в телефона на неговите съветници стоят съдебни решения дни, преди да се публикуват. От къде знаеш ти кой ще е главен прокурор? От къде реши, че мен ще питат? Може пък теб да питат за торбичките на Пламен Узунов. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всички далавери на твоя кръг”, посочи Борисов в началото на срещата.

Лидерът на ГЕРБ допълни: „Той отсега знае какви задачи ще даде и на главния прокурор. Затова е този зор да се сменят прокурорите. Мен не ме е страх. Толкова много неща мога да кажа на новия главен прокурор за Радев и неговата компания, че разговорът ще тръгне в друга посока”, каза Борисов.

Той засегна и темата с миграцията и припомни, че и тук „едноличното управление“ на Радев не се е справило. В това число земеделието, образованието и всеки един ресор.

„Спомняте ли си колко репортажа имахте за цените на горивата, живите включвания на Христо Иванов за документите за „Лукойл". Газът е със 110% нагоре, хлябът, олиото, всичко върви нагоре, но нищо не се показва, защото Радев трябва да спечели изборите. Само за миналата година 5 пъти давахме помощи за селското стопанство, а сега няма нищо".

Той изрази недоумение защо президентът днес не е отговорил на въпроса за големия скандал, в който Тошко Йорданов обяви, че Татяна Дончева е искала да купува техни депутати срещу половин милион лева. „Зам.-председател на парламента предлага по половин милион за депутат", посочи лидерът на ГЕРБ. „Купуват се депутати, назначават се министри. Както Пламен Узунов получава листчета и пликове, а на другия ден започват назначенията в митниците в Пловдив. Управлението на цифрите и листчетата на Румен Радев, това се случва", обясни той.

„Кой им даде силата и тези огромни пари да пазаруват депутати. Ако аз не го говоря, тази тема всячески се опитва да се потули. Радев не отговаря на тези въпроси. Освен мен той няма друг политически противник“, допълни още Борисов.

Той засегна и темата за децата с увреждания и дали има предложения от страна на Мая Манолова, която си е изградила популярността на тези хора, докато правителството на Борисов всяка година е увеличавало с 150 милиона средствата за децата с увреждания

„За съжаление исках да е празнично, да дам и аз на политическия опонент заслуженото, да намалим напрежението и да вървим напред. В същото време ние още нямаме план за възстановяване, а другите държави вече похарчиха парите", припомни още Борисов.

По повод думите на Радев, че нито една партия няма силата да управлява сама и трябва обединение, бившият премиер каза: „Какво умно ни казва той днес. Избор след избор ГЕРБ е първа политическа сила“.

„Явно само му липсва да определя кой ще е следващият главен прокурор. Не му стига Рашков, който да задържа, но и някой да обвинява. В деня на Съединението ли трябваше да говори тези неща?“, попита Борисов.

„Диктаторът плаши политическите си опоненти. Дали ви се струвам уплашен? Това, което той е казал, е в нарушение дори на длъжността му. От къде на къде държавен глава ще плаши най-голямата политическа партия в опозиция? Вместо да се занимава как неговите партии, които със зор вкара в парламента, дават подкупи за депутати. Питахте ли го затова, дали е гледал записите. Възмездието му ще дойде от народа, заради това, което стиска като информация днес, ваксините, мигрантския натиск, ценовия шок, селското стопанство, само от тези четири сектора няма излизане, ако не се работи успешно“, заяви още Борисов.

Той не разкри кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, но подчерта, че е по-важно да се гарантира честността на вота и дали ще се броят квитанциите.

„Те обявиха кабинет преди да са ясни резултатите. Какво значение има кандидатът при това положение. Тук е важно и дали ДПС ще прелива гласове за ИТН. Радев уж е съгласен за квитанциите, но неговите партии се занимават повече с НСО, отколкото с изборите. Истинското усещане обаче в хората ще дойде, когато видят сметките си“, подчерта Борисов.

Той все пак разкри, че в момента се правят номинации и когато се съберат ще бъдат обобщени и обсъдени.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати