Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Само не са ми пришили, че съм изял човек на филета

Политика

Борисов: Само не са ми пришили, че съм изял човек на филета

Борисов: Само не са ми пришили, че съм изял човек на филета - Tribune.bg
Снимка:

Според Борисов хората вече не вярват на обвиненията за подслушване

„Цяла седмица не казват нищо кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат. Трескаво бързат, защото трябва да съшият нещо, да направят някаква компилация, някакъв нов Костинброд и в желанието си си да го направят дори ни нарекоха „бивши хора“ – бивши люди както са казвали чекистите в Съветския съюз и са унищожили цвета на нацията“. Такъв коментар направи във Фейсбук в живо включване по повод твърденията за подслушвани политици.

Нов връх: Бойко Рашков ще обвини Бойко Борисов в... канибализъм

„Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно. Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой човек. Само това не са ми пришили във филета. Обръщам се към вашите набори и към вас самите, защото това е правено в България през 1944 година. Тогава дядо ми е бил кмет на село до София и са го пребили с тояги и са го убили и са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Обръщам се към демократичната общност - сега може да ви е приятно, че бият само по ГЕРБ, но ще дойде и вашият ред. Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете и другите не са им се притичвали на помощ“, отбеляза още Борисов.

Програми се пишат по-трудно от компромати, каза на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„Програми са пишат малко по-трудно от компромати. Нелепо е една партия да си сменя програмата през един месец. Ние имаме професионално разработена програма с много детайлни разчети. Но през последните две седмици с всички разговори не само с експерти, а и с младите хора, те иска от нас да сме по-дръзки. Посоката е същата, но иска да сме по-дръзки, по-смели и по-бързи“, коментира Дончев.

Борисов направи коментар и по петъчния брифинг на служебния финансов министър Асен Василев.

Естествено, че има проблем с бюджета. Аз имам проблем с бюджета от миналата година, откакто започна COVID-a и затворихме предприятия. Беше ужасно, всички тогава искаха увеличение на доходите и затова вдигнахме с 15% заплатите на МВР, на пожарната, на парите за първа линия, на доктори, пенсии.

Тогава вие (към служебния кабинет – бел. ред.) седяхте като опозиция и викахте давай. Имате нужда от пари – има си надлежен ред. Ние тогава ви казахме, че е трудно, но вие не само, че не ни разбирахте и не проявихте съпричастност, а всеки ден биехте по нас – с протести. Сега от какво се оплаквате, COVID-ът си замина. Мобилизирайте се и си събирайте приходите, за да се пълни хазната, каза Бойко Борисов.

За медицинския хеликоптер така ме е яд. Вие знаете, че правителствата и тогавашния шеф на Военновъздушните сили накупиха само транспортни хеликоптери – от най-скъпите – „Кугър”-и, „Пантер”-и, да не говорим за три самолета „Спартан” – също транспортни, дет се вика на тях няма един пистоет, да гръмнеш, ако искаш. От тези Х-на брой хеликоптери, половината седят неизползваеми. Най-добрите, най-скъпите – неизползваеми. Вместо да поръчат и три и за медицински цели, ако има, пази Боже, война, с тази поръчка можеше да решим целия въпрос. И сега ще вадиме 20-30 милиона да купуваме на ново. Ама тя издръжката – летят, нелетят – тя се плаща, коментира Борисов темата с липсата на медицински спасителен хеликоптер от години в България.

Стягайте се, работете, подсигурете до септември, до октомври – съберете приходите, добави той.

В заключение Борисов се обърна към младежите от ГЕРБ с думите: Няма да им се плашите, целта съм аз. Той им заръча да бъдат бастион на демокрацията. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати