Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов съобщи: Евролидерите и Байдън – отлично запознати с шпионската афера у нас

Политика

Борисов съобщи: Евролидерите и Байдън – отлично запознати с шпионската афера у нас

Борисов съобщи: Евролидерите и Байдън – отлично запознати с шпионската афера у нас - Tribune.bg

Темата Русия и задържаните в България за предполагаем шпионаж в полза на Москва са били обсъдени на видеоконферентното заседание на членовете на Европейския съвет. Новината беше потвърдена на брифинг от премиера Бойко Борисов.

„Получихме информация и за Русия. Отделно аз също съм информирал колегите – чухте преди няколко дни и Йенс Столтенберг за разследването на шпионажа, което се води в България. Всички колеги са много добре запознати с действията на българските правораздавателни органи. И колкото и тук наши опоненти да се опитват да го представят като предизборна тема и да задават въпроси, на които и сами могат много лесно да си отговорят… Виждайки реакциите и на Държавния департамент на САЩ, и на генералния секретар на НАТО, и на нашите партньори, мисля че не бива повече да харчим енергия по тази тема“, заяви Борисов.

Министър-председателят даде информация и какво е било обсъдено по отношение на ваксините.

„Всички държави-членки сме единодушни, че ваксините трябва да бъдат разпределени така, че да помогнат на всяка държава. Всеки наш сънародник ще получи пропорционално ваксините - толкова, колкото са необходими“, категоричен беше Борисов.

За първи път американският президент Джо Байдън се включи в срещата на евролидерите, която заради коронакризата се проведе във виртуален формат. Според Борисов държавният глава на САЩ е настоял европейските му колеги да се обръщат към него както и помежду си – на малко име.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети