Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Почтеност в политиката е да носиш отговорност, при управлението на Радев всичко спира (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Почтеност в политиката е да носиш отговорност, при управлението на Радев всичко спира (ВИДЕО)

Борисов: Почтеност в политиката е да носиш отговорност, при управлението на Радев всичко спира (ВИДЕО) - Tribune.bg

Думата власт не е хубава, ние управляваме“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пловдив.

Той отчете, че досега над 500 милиона лева са дадени само за Пловдив, а сега 100 милиона се разпределят за всички общини.

Честито“ Зико, никога няма да имате Околовръстен път“, обърна се той към кмета Здравко Димитров.

Според Борисов съвсем неотдавна в Пловдив не са могли да смогнат на инвестиции. „С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с постигнатото“, попита той.

Борисов се възмути от претенцията на Румен Радев и Илияна Йотова, че за тях гласувал „цветът на нацията“.

Почтеност в политиката е да носиш отговорност. Почтеност е много хубава дума. Кой от нас не счита, че е почтен? Ако не гласуваш за Румен Радев не си от почтените ли? Кой определя кой е „цветът на нацията“ и говори от името на хората?“, зададе серия от реторични въпроси Борисов.

Той цитира новини само от последните дни за спрени 400 милиона за земеделците, заради „недоразумение“ с ЕК. Борисов коментира и темата за спрения прием за помощи на туроператорите. Той прогнозира, че до Нова година няма да видят и една стотинка.

Лобистски текстове в актуализацията блокираха мярката, втора при това. Толкова са неграмотни в правенето на управленски неща, че са приели лобистки текст“, счита той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че рекордното поскъпване на тока е вече 300%.

Цената на тока я „изпуснаха“ в полза на разни бизнесмени. Желязото е скочило с 200%, магистралите, които спряха навсякъде, хората бяха взели всички материали да строят и сега понеже цените скочиха, спряха да им дават. Хасково, Пловдив, Кърджали ще забравят за Околовръстно. Радев уби Севера и Северозапада, излъга на „Трите морета“, че строи магистрала Черно море. Ние „Хемус“ и София-Видин не можем да направим“, коментира той.

Газта е повишена с 160%, цената на хляба, олиото, парното и никакви мерки. Един да излезе да ми каже какво правят сега. Само за ББР говорят, до колкото знам един кредит има даден само. Почтено ли е като говориш, че ще съкратиш администрацията да увеличиш борда, чантаджиите?“, попита Борисов и продължи „100% увеличение на дървения материал, скъп газ, дървен материал, нямаш и път да си изкараш стоката. Дървата за огрев с 80% увеличение. БЧК вчера обяви, че маха олиото от кошницата, защото е много скъпо“.

Бившият премиер коментира и темата за здравеопазването и пандемията.

София трудно ще направи детска болница, вчера починаха 58 българи. Те унищожиха ваксинационния план, другите държави дори силово, колкото и да не е популярно, обявиха задължителна ваксинация. На никой не му е приятно, но сега при тези цифри, и да не искат, ще започнат да затварят. Най-сетне и работодателските организации се обадиха да си искат мерките и 60 на 40, ама къде бяхте при актуализацията на бюджета, когато само пенсиите вдигнаха. Къде е Плана за възстановяване, уж сме успешна държава, а нямаме внесен план и това се разбира за почтеност. Или аз нещо не разбирам“, попита бившият премиер.

Борисов повдигна въпроса и с машините за изборите

Стана ясно, че ЦИК са назначили четирима човека, които ще си играят с кодовете, кой ще ги наблюдава с тези флашки? Рашков или Радев? Аз не им вярвам. Резултатите от изборите показват какво искат хората. Не може да те класират шести и да казваш, че теб са избрали. Ще бъдем изключително активни да се направи правителство, с нас, без нас, няма значение. Сега успешните министри ги няма в служебното правителство и сложиха човек с черен печат от КФН, оставиха и Спецов, почтена работа“, допълни лидерът на ГЕРБ.

По повод Северна Македония, Борисов е категоричен, че договора за добросъседство трябва да се спазва, но „не можем да обричаме хората да стоят извън ЕС, защото България като държава и нация има изгода те да бъдат в ЕС“, заяви лидерът на ГЕРБ и призова, „Време е за отговорна политика и от страна на Северна Македония.“

Бившият премиер заяви, че по сметки на финансистите от ГЕРБ, в момента дефицита на България е 6%, а с харчовете, които се правят може да достигне и 8%, а това ще доведе до санкции. Той направи сравнение с времето след Орешарски, когато ГЕРБ поема управлението и още в самото начало е трябвало да погасят 6 млрд. лева харчове.

Борисов не пожела да коментира името на кандидат-президента на партията, защото по думите му в момента е по-важно страната да излезе от кризата. Според него този въпрос го вълнува единствено Румен Радев, но в парламентарна република има значение единствено мнозинството в парламента и решенията, които се взимат там.

За разлика от другите партии, това което ние обещаем го изпълняваме, бъдете внимателни какво ви обещават“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали очаква изтичане на кадри от ГЕРБ към формацията на Кирил Петков „Продължаваме промяната“, Борисов отново запита къде е тази промяна, когато всичко е спряло.

Ако има някакво изтичане, то това е демокрацията“, отговори лаконично той.

Борисов припомни последните социологически проучвания, които единодушно дават преднина на ГЕРБ. „Именно затова си назначиха хора да оправят кодовете. Ако бяхме ние на власт постоянно щяхте да правите разследвания. Защо не се съсредоточите за честността на вота“, попита Борисов.

Той коментира още, че по негово искане е бил освободен председателят на СОС Елен Герджиков, защото не се е справял с работата си.

В София се строи метро, детски градини. Вчера чувам, че някакви излизат казват, че градския транспорт в София е закъсал, а те си мълчат. Да излязат и да се защитят, да обяснят на хората. Същите тези, които говорят, направиха това с авиокомпаниите. Не може при толкова направени неща и нула от страна на другите, да търпим негативи заради неактивността. Те чакат аз да се обадя, стоят си там и си мълчат“, съобщи причините за яда си той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с актива на партията в Пловдив. Той беше в града и преди две седмици, навръх празника на Съединението, когато имаше среща с младежката организация на партията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети