Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ще оформим в отделен закон предложението за 9% ДДС за ресторанти и хотели

Политика

Борисов: Ще оформим в отделен закон предложението за 9% ДДС за ресторанти и хотели

Борисов: Ще оформим в отделен закон предложението за 9% ДДС за ресторанти и хотели - Tribune.bg
Снимка:

Ваучери за хората на първа линия в борбата с коронавируса

Подкрепяме законопроекта за ДДС в туризма и колегите, които го внесоха. Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов.

Утре ще оформим в отделен закон предложението за 9% ДДС за ресторантите и хотелите, каза Борисов. По принцип ГЕРБ са категорично против, но аз смятам, че това е шанс за осветляване на бранша, да започват да плащат заплатите и осигуровките към тях на цената и стойността, на която са, добави Борисов.

Ние, като политици трябва да се опитаме да подкрепим браншовете. ДДС-то е данък в полза на държавата. Сега ще ми е интересно като падне с 11% данъкът, дали ще паднат и цените с 11%. И тогава може да говорим и за допълнително намаляване в други сфери, коментира Борисов.

Валери Симеонов обясни, че управляващите са се обединили за раздаването на ваучери за хората на първа линия в борбата с коронавируса, които може да се използват за вътрешен туризъм и за запълване на държавните бази. Тези ваучери ще бъдат ползвани за запълване на държавните бази и след това ще могат да се ползват в другите места за настаняване според наредбата за категоризация на туристическите обекти, добави Симеонов. 

Борисов добави, че месец за месец ще следят приходите за ДДС. Ние като политици трябва да се опитаме да подкрепим браншовете и хората. ДДС не е на самия бранш, а е данък в полза на държавата. Когато падне данъкът с 11% ми е интересно дали с 11% ще паднат цените. Това ще го проследим и ако е така, тогава ще можем да говорим за допълнително намаляване, поясни Борисов.

 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 12 май 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Продавачките в хранителните магазини и аптекарките също са на първа линия, за тях какво?
13.05.2020 14:23 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети