Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Предизборното говорене свърши, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси

Политика

Борисов: Предизборното говорене свърши, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси

Борисов: Предизборното говорене свърши, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси - Tribune.bg
Снимка:

Аз няма да съм номинация за премиер, заяви лидерът на ГЕРБ

„Има една постановка „Език мой - враг мой“. Вчера видях тази омраза в парламента напомня на това, което преди 2 години беше срещу нас. Тази омраза няма да ни доведе доникъде. Призовавам за още търпение и внимание. Вече госпожа Нинова внесе проект за бюджет, а отварянето му е огромен риск за държавата. Тази грешка от миналата година не трябва да се повтаря, но ако не се направи – юни вече ще е трагично късно“, заяви Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев.

Борисов пред Радев: Ако България е над всичко, има шанс да направим стабилно правителство

„Предизборното говорене свърши. Сега, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси. Това е изхода от разговора с президента, който прекрасно разбира, че Шенген, еврозоната и ПВУ няма как да станат без редовно правителство, защото времевия срок надвишава с няколко месеца и сме изправени пред въпроса кой закон да е първи. Затова има още няколко дни. Призовавам за здрав разум“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че ПП-ДБ говорят, че няма да правят правителство с ГЕРБ, а за всяко действие те разчитат на тях „Обяснявам си го със страх – какво ще каже някой техен критик. Ние ще понесем и загуби и критики, но ще са в полза на държавата“.

Борисов обяви, че през изминалите няколко дни е разговарял с Кирил Петков и Асен Василев, но „не сме се разбрали за нищо, както те казват – „step by step“.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че той няма да е кандидатът на партията за премиер след получаването на първия мандат.

„Бил съм три пъти за щастие“, пошегува се той.

Имат два варианта за кандидат-министър-председател - експертни и политически. „Най-доброто за България е между двете най-големи партии. Има и други варианти, но те са кратковременни и неработещи. Най-мило ми е добруването на хората. Омразата е най-лесната“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети