Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към БСП: Разбирам какво искате – вадим парите и за 1 месец ги раздаваме, правили сте го

Политика

Борисов към БСП: Разбирам какво искате – вадим парите и за 1 месец ги раздаваме, правили сте го

Борисов към БСП: Разбирам какво искате – вадим парите и за 1 месец ги раздаваме, правили сте го - Tribune.bg
Снимка:

Добрата статистика на страната ни е доказателство колко навременни са били мерките срещу COVID-19. Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънредно изслушване в Народното събрание.

Министър-председателят съобщи на депутатите, че лично е звънял на Корнелия Нинова с протегната ръка и предложение всички заедно да преминат през кризата, но му е било отказано.

„На практика имаме най-либералните мерки в Европа и съобразени с народопсихологията. Никой не проследява българите, могат да излизат неограничен брой пъти. Факт е, че имаме най-малко починали показва, че сме се справили с първата част – здравната“, обяви Борисов и отново призова всички да се вслушват в препоръките на водения от ген. Венцислав Мутафчийски оперативен щаб.

Ако някъде съществуваше реален план за спасяване на икономиките, щяхме да го препишем.

„При нас много сектори не са спирали. Добра новина от света е, че автомобилните заводи отново ще заработят“, каза Борисов.

Българската икономика е до голяма степен зависеща от тези фирми, защото много български компании произвеждат части за автомобилния бранш.

В света засега няма рецепта за спасяването на туризма.

„Трябва да се помисли за модел, за да не стане така, че да превърнем хотелите в болници. Тръгна се с подценяване – и по света, и в България – помните Шипка на 3 март. Много по-богати държави от нас обещават и говорят, но само 1-2 страни са приложили мерки реално. САЩ дава пари на глава на населението, но това не им помага“, припомни Борисов.

„Аз разбирам какво искате, вадим парите и за един месец раздаваме всичко – правили сте го. Малко ви завиждам – можете да предлагате всичко, за всички, наведнъж. Но ние трябва да носим отговорността, не знаейки докога ще продължи. Всичко е в бъдеще време“, обърна се към опозицията министър-председателят.

Той съобщи, че са подадени 7403 заявления по мярката 60 на 40. 101 849 работници и служители са се възползвали от нея. Между 7 хил. и 10 хил. работници всеки ден запазват работните си места. С този темп до края на месеца ще запазим над 120 хил. работни места.

Борисов коментира темата с тестването. Страната ни е поръчала 1 млн. PCR тестове, но по света няма свободни наличности. Имаме опция за закупуването на тестове от Турция, но лекарите имат съмнения в достоверността им. Бързите тестове на Китай са се оказали напълно неефективни в други страни, припомни премиерът.

Той отново подчерта, че България не е теглила кредит – само е разрешено да има такъв.

„Вие вместо като опозиция да ми казвате – не харчете парите, за да има за нашите планове като дойдем на власт, вие казвате извадете милиардите и ги раздайте“, учуди се министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (13)

Гергана Гацева Точно казано. Тя партията си е била винаги такава. Затова не исках преди много години да членувам в БКП, въпреки че много пъти ме поканиха. Когато има най-много работа, те ще си правят събрание. Нищо не се е променило толкова години. Използвачи!
28.04.2020 14:52 / Отговор
Йордан67 Нека да оставим настрана "БСП и коалиционните им партньори"- те не са в изпълнителната власт и от тях днес почти нищо не зависи. Зависи от "полезните за обществото и държавата хора", . Точно защото зависи от тях, днес държавата след 10 години е на последно място в Европа! Да, точно така-ПОСЛЕДНО! А прислужващите им журналисти, наричани със снизходителна гавра от Боко мисирки, също са между последните, дори в света. Също заслужено!
28.04.2020 14:54 / Отговор
Елемаг Да не би преди това да сме били на друго място бе "умник"? България никога не е била по-добре от сега! НИКОГА!
28.04.2020 15:22
нина Че кога не сме били на последно място в Европа ??? Важното е, че за 10 години се удвои стандартът на живот у нас и от 25 % стана 50 % от средноевропейския.
28.04.2020 18:19
нина По свобода на словото според световни агенции( не НПО-та ! ) сме на 39-40 място в света.
28.04.2020 18:21
Ванчето А преди 10 год.да не би да беше на първо място.Да,беше по ограбване на предприятия,заводи,банки,наречено преватизация.
28.04.2020 15:31 / Отговор
Йордан67 Преди това не бяхме последни, има статистика. Ако мозъка ти изневерява, ще се сетиш поне за Румъния. Компри!? Относно последните ти две изречения, от които сам се удивляваш, препоръчвам да си ги прочетеш отново. Може да се напънеш и да родиш нов бисер. Не ставаш по-остроумен като изписваш лъжи и тъпотии...
28.04.2020 15:37 / Отговор
Йордан67 Това написах за "Елемаг". На "Ванчето" не следва да се отговаря. Тя не познава българския правопис.
28.04.2020 15:40 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети