Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Толкова са самонадеяни. Добре че ги свалиха, още 2 месеца и нямаше да има храна зимата

Политика

Борисов: Толкова са самонадеяни. Добре че ги свалиха, още 2 месеца и нямаше да има храна зимата

Лидерът на ГЕРБ се обърна към своите: „Това ви е най-лесната кампания“

„За България да се говори за скъп ток е престъпление. Ние сме огромен производител на ел енергия, как може да направят инфлация в храните от тока? И за хляба, и за олиото, и за производството. Това не е небрежност, това не е незнание, това е направено с умисъл в полза на определени кръгове. Всичко лети надолу – нагоре бяха само дългът и инфлацията“.

Това заяви по време на посещение в Поморие лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това ви е най-лесната кампания“, обърна се той към своите. „Ако народът знае реално какво са причинили, ако знаят колко са разбили държавата. Оправянето ще е дълъг процес, да се върнем на старите нива преди да вървим напред. Хората казват: трябва да оправите всичко, но не знаят колко е разрушено“, каза той.

Той изрази недоумение, че има висока инфлация у нас точно при храните, като се вземе предвид, че България е голям производител на всякакви хранителни стоки, плодове и зеленчуци.

„В Украйна имат само агресора Путин, а ние имаме двама – Кирил и Асен. Нормално е там да е по-ниска инфлацията“, заяви Борисов.

По думите му на конгреса на ХДС в Хановер, евролидери му казали: „Бойко, вие бяхте отличниците на Европа с най-ниския дълг. Толкова богати ли са българите, че 2 години няма „План за възстановяване“.

Официалната инфлация у нас е два пъти по-висока от Европа, подчерта той.

„И като ги слушам – толкова самонадеяни, казват „не ни стигна времето“. То добре че ви свалиха. Още 2 месеца и нямаше да има храна зимата. Реалният живот всеки ден ги опровергава и потвърждава това, което сме казали“, заяви Борисов.

Той разговаря с украинци в Поморие.

„Войната трябва да спре, не е нормално в 21 век да слушаме за офанзиви и контраофанзиви“, коментира лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети