Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в Атина: Основен приоритет на ГЕРБ е стабилизирането на страната

Политика

Борисов в Атина: Основен приоритет на ГЕРБ е стабилизирането на страната

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава със срещите си в Атина по време на форума на ЕНП, където са почти всички европейски лидери.

„ГЕРБ разполага със солидна управленска програма, в която основен приоритет са стабилизирането на страната, ускоряването на икономическия растеж и подкрепа на пенсионерите и всички уязвими групи от обществото“, заяви Борисов при срещата си с председателя на Християндемократическия съюз на Германия Фрийдрих Мерц

„В парламента ГЕРБ вече доказа, че може да формира мнозинства и да лидира процеси като осигуряването на компенсации и подкрепа за бизнеса и за хората, регулирането на цените на горивата, осигуряването на военна подкрепа за Украйна и грижи за украйнските бежанци, продължаването на европейската интеграция на Северна Македония и гарантирането на втората част от ескадрилата F-16“, допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поздрави премиера на Хърватия Андрей Пленкович за усилията и постоянството им.

„България и Хърватия вървяха заедно и успешно по пътя към Еврозоната. Това заявих по време на разговор с хърватския премиер Андрей Пленкович в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Усилията на Хърватия обаче бяха постоянни и необратими и страната вече е член на паричния съюз. За съжаление България стигна само до Европейския банков съюз. Управленската неспособност на политиците, които ръководят България през последните две години, доведе до забавяне и влошаване на критериите за членство в Еврозоната“, допълва Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е наблегнал и на тежкия миграционен натиск, като въпрос който е не само от национално, но и европейско значение. Пред канцлера на Австрия Карл Нехамер, Борисов е изразил надежда, че българските власти ще могат да дадат отговори на всички въпроси и да успокоят основателните притеснения на Австрия и на някои други държави-членки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети