Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: В нашата програма е казано, че няма да се вдигат данъци – МФ иска увеличаване на някои с 40-50% (ВИДЕО)

Политика

Борисов: В нашата програма е казано, че няма да се вдигат данъци – МФ иска увеличаване на някои с 40-50% (ВИДЕО)

ГЕРБ обсъжда неизпълнението на управленската програма от страна на ПП-ДБ

„Ще има данъци вдигнати по 40-50%, а в нашата програма е казано, че няма да се вдигат данъци. Затова трябва много ясно с партньорите да знаем къде се чертите, които не могат да се преминават“.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обсъжда с парламентарната група смисъла от поддържането на живота на настоящото правителство.

„3% дефицит е лошо нещо. Взимането на нов дълг е лошо нещо. Всички искат да се правят на добри, но дълговете се трупат и трупат“, каза още бившият премиер.

ГЕРБ: Едно правителство трябва да съществува не за да му се радваме всички, а да върши работа

„Не можем да си променим физиономията, хората в център-дясно разчитат на нас“, каза Борисов.

Експертът на ГЕРБ по регионалните въпроси Николай Нанков обобщи, че има поне 7-8 неизпълнени обещания в сферата на инфраструктурата, които са били в срок септември 2023 г. Борисов се съгласи, че ако ще се теглят нови държавни дългове, трябва поне да са за определени инфраструктурни проекти.

„Няколко пъти съм се срещал с този министър – видях, че се старае, затова трябва да му помогнем законодателно“, призова Борисов по отношение на регионалния Андрей Цеков.

„5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лева лихва годишно. Това не е добре! И искам да кажа на всички, че призовавам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване. Къде са мерките да излезем от 3% дефицит и да се върнем към нулев дефицит? Или да е на излишък?“, попита той.

Десислава Атанасова напомни, че преди година ПП-ДБ са говорели за 8 милиарда откраднати от ГЕРБ, а сега те самите теглят по 5 милиарда заеми.

В сферата на европейските проекти, екипът на ГЕРБ определя ситуацията като „бедствена“. За първи път в историята има и изгубени европейски пари вследствие на несвършена работа – 68 млн. евро. В новия програмен период също има поне 2-годишно забавяне.

Костадин Ангелов коментира, че в сфера Здраве голяма част от 18-те мерки не са спазени. Той определи като „умопомрачителна“ новата Здравна стратегия. Пред провал са проектите за Спешната помощ, националната детска болница и протонната терапия.

Красимир Вълчев, бившият образователен министър, отчете намаляване на парите за образование.

„2 пъти бъркаме в джобовете на децата – първо с теглене на заеми, второ с намаляване на парите за развитието им“, каза Вълчев.

„Ние не сме опозиция, сглобката трябва да се предоговоря“, обобщи Борисов и предложи спиране на живото излъчване. Той изброи министерствата, в които ГЕРБ няма дори зам.-министри.

„Според мен предложението, което трябва да направим, е във вторниците или друг ден, министрите да ходят в съответните комисии да казват в срокове какво ще направят. Нито са ни питали за електронните рецепти, нито за каквото и да било. В МРРБ да кажат какво им пречи. Гвоздейков също се справя добре в транспорта, но какво им пречи?“, предложи Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети