Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Тотален хаос - пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а сега ги пращат на палатки (ВИДЕА)

Политика

Борисов: Тотален хаос - пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а сега ги пращат на палатки (ВИДЕА)

Борисов: Тотален хаос - пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а сега ги пращат на палатки (ВИДЕА) - Tribune.bg

„Те имаха да свършат една работа с бежанците и не я свършиха”, посочи той

„Поредният провал. Както във всяко едно отношение. За да се покажат, че са много готини, пуснаха бежанците в четиризвездни хотели, а сега ще ги пращат на палатки. Ние от ГЕРБ месеци наред обяснявахме. Разбирам трябва  да ги настаняваш, но няма програма за разселване. Скандално поведение на тази госпожа - вицепремиер/ Калина Константинова/,която плаши с това видео и се държи арогантно. Ако това беше мой министър, повече нямаше да е на този пост. Видях, че и Петков я защитава”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ротердам пред български журналисти.

„Комисията дава много пари за бежанците. Ние бяхме направили организация по време на миграционната криза никой не усети, че имаше стотици хиляди сирийци. Сега е моментът хората да преценят кой как се справя. Срам ме е сега, когато колеги ме питат”, добави той. 

По думите на Борисов няма за какво правителството да се хвалят, че получихме отсрочка за петрола до 2024 година:  „Не знам с какво са се похвалили. При цени 3.40, 3.70 лева, техните хвалби са да плаче човек, като чуе, че се хвалят. Но щом са се похвалили и на хората им харесва да плащат тези скъпи горива, при положение, че рафинерията е в България, че пристанищата са в България и могат да докарат най-евтин петрол откъдето искат… Но явно са поели някакво дуго обещание, което им е дало тази отсрочка. Тази отсрочка ще мине като миг и ще видим резултатите от нея“

Борисов имаше среща с среща с председателя на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

„Когато не можеш да свършиш работа, се оправдаваш с войната”, каза бившият премиер пред Вебер.„ В България всичко сега е различно от това, което ние представяхме пред ЕК. Те имаха да свършат една работа с бежанците и не я свършиха”, посочи той, визирайки българското правителство.

„Тотален хаос е, премиерът Петков представя с усмивка желаното за истина. Мен ми е жал за тези хора. Сега искат да ги водят на палатки, след като излязат от хотелите”, добави Борисов. 

„Правителството няма добра организация по преместването”, отсече още експремиерът.

 

Преди това Борисов се срещна с председателя на ЕП Роберта Мецола.

„С Мецола разговаряхме за липсата на финансовата стабилност в страната ни с оглед на ситуацията в Украйна. Споделих и притесненията си от множеството заеми изтеглени от настоящите управляващи и високите цените на тока, с които управляващите не могат да се справят. Коментирахме и високата инфлация в страната ни и липсата на всякакви опити от страна на правителството да се справи с нея”, написа Борисов в профила си. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати