Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в Сандански: Готови тунели и мостове не се използват, а вие безропотно ги гледате

Политика

Борисов в Сандански: Готови тунели и мостове не се използват, а вие безропотно ги гледате

Борисов в Сандански: Готови тунели и мостове не се използват, а вие безропотно ги гледате - Tribune.bg

„Сандов зачеркна целия проект за „Струма“, защото така е казал бащата на Киро”, заяви лидерът на ГЕРБ

В Сандански лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути от спрените проекти в областта:„Не знам дали ме е яд или срам от всички нас - готово съоръжение, сега щяхме да сме минали над Кресна, стои над 2 г., най-големите тунели и мостове стоят готови и неизползваеми и вие безропотно ги гледате. 40 минути карах през Кресна зад един тир. Защо бе, хора, парите за „Струма” ги оставихме?...Последния ден Сандов (бившият министър Борислав Сандов бел. ред.) зачеркна целия проект, защото така на Киро баща му казал, и вие от Сандански мълчите”, заяви бившия премиер по повод спряното строителство на магистрала „Струма”.

Борисов заяви, че трябва ГЕРБ да има голям процент разлика.

„Те ви обират всеки ден. Те ви бъркат в джоба - по 30 млн. на ден отиват в Швейцария и ви го говорим месец и половина. Първият плакат ми бе „генерална промяна”, и промяната ми откраднаха, от всичко живо откраднаха”, продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов посъветва българите да питат защо цените на бензина са високи въпреки срива на петрола.

„В кои джобове отива тия пари - шкафчета, джобове, на майка им в кътния джоб? Аз съм се клел, нямам нито къща, нито кюлчета, всеки ден говорят лъжи”, настоя бившият премиер. Той каза, че е важно как ще се изкара зимата – „При износител на основни храни като жито и слънчоглед – при нас най-скъпо. И ток имаме – пак най-скъп. Всяка седмица се теглеше по 500 милиона заем”.

„Над 4 милиарда по данни на НСИ са излезли от България по посока Швейцария за газ и нефт. Дърва няма за огрев”

„Държавата не е училище. Няма оправяне като се изхарчат милиарди”, подчерта той. Лидерът на ГЕРБ анонсира и утрешното представяне на т.нар. План за възстановяване, подготвен от експерти на партията. Той отново напомни искането на партията за един лев мито на бензиностанциите и така всеки българин да дава по 3,20 за гориво, а после да си получава лев обратно.

„Когато българите разберат как „промяната“ се облагодетелства от тях, няма да ги класират нито втори, нито трети. А това са милиарди. България харчи 3 милиарда литра горива на година. „Промяната“ иска да ни довърши. Европа и Америка вече знаят за измамата. Затова Киро казва всеки път, че американците не могат да го принудят да са в коалиция с ГЕРБ. Чакай – ние не те искаме! Можеше да надградат - да довършат „Хемус”, „Струма”, Търново-Русе. Рашков какво разследва и доказва? Ял съм хора? Чували, пари, банки – лъжи! Затова дадох Кирил Петков на съд”, завърши Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп