Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов в телефонен разговор с Алиев: Правим важна стъпка за енергийната диверсификация на Европа

Политика

Борисов в телефонен разговор с Алиев: Правим важна стъпка за енергийната диверсификация на Европа

Борисов в телефонен разговор с Алиев: Правим важна стъпка за енергийната диверсификация на Европа - Tribune.bg
Снимка:

Днес е впечатляващ ден за двустранните отношения между България и Азербайджан. Правим важна стъпка за енергийната диверсификация не само на България, но и на Европа. Около това се обединиха министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата проведоха телефонен разговор, след като по-рано днес българският министър-председател Борисов и посланикът на Азербайджан у нас Наргиз Гурбанова посетиха КС „Петрич“, от където преминаха първите количества природен газ от Азербайджан за България. Тази диверсификация стана възможна благодарение на добрия диалог на най-високо ниво между премиера Борисов и президента Алиев.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че с азербайджанския газ страната ни постига цялостна диверсификация – както на произхода, така и на трасето. Постигнатото от премиера Борисов и президента Алиев дава реални шансове и на съседните държави за енергийна диверсификация. Борисов акцентира върху направеното от българското правителство в енергийната сфера. Премиерът изрази увереност, че България и Азербайджан имат потенциал да задълбочат търговското си и енергийно сътрудничество, така че повече азербайджански газ да достига не само региона, но и Европа.

В рамките на телефонния разговор премиерът Борисов и президентът Алиев се поздравиха по случай настъпването на 2021 година. Министър-председателят Бойко Борисов посочи отличното сътрудничество между България и Азербайджан на всички нива, като специално акцентира върху значението на взаимодействието в културната сфера. В отговор на отправената покана от премиера Борисов - Алиев да посети България в началото на новата година и лично да разгледа модернизираните компресорни станции, президентът на Азербайджан беше категоричен, че с радост ще осъществи визитата възможно най-скоро.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Анастас #
Костовашкия Плазмодий - Илиян Василев (агент Сашо)
още ли не сее изтръцкал по въпроса за тази реална диверсификация ..??!!

(препикаващо костоваците малоумни)
01.01.2021 16:08 / Отговор
Оставка! Днес Вучич е открил стигналия до Сърбия Руски поток. Ето една от причините, заради които Бойко Борисов се беше зацепил със зъби и нокти във властта - да свърши обещаното пред Путин. Сега Сърбия печели по-евтин газ, Турция печели влияние на Балканите, Русия си осъществи стратегическия проект, че ни взе/ограби и трите милиарда за строителството на тръбата, а ние печелим един голям.... (допишете си го сами).
Та хем да си платим масрафа, хем да изядем торабата със сол, хем и тоягите - това е то гербаджийското слугуване на Москва!
И за да отклони вниманието от националното си предателство, още в първите часове на годината Борисов пробута една пропагандна лъжа за уж дошлия азерски газ.
01.01.2021 16:52 / Отговор
Оставка! Тъпа и съшита с бели конци манипулация, но явно хваща дикиш пред широко затворените очи на привържениците на Борисов, на които една от опорките им беше, че бат им Бойко само шикалкавел с руските проекти и никога не ги довършвал. Да, ама не. Всъщност Руски поток измести новия интерконектър с Гърция.
И постепенно измества България от европейската карта и я тласка към бездната на путинова Русия, която като черна дупка засмуква всичко, попаднало в орбитата й.
01.01.2021 16:52
МУТРАТА РУМЕН РАДЕВ(ФИГУРАНТ НА ЧЕРЕПА И ПУТИН) НЕ УСПЯ ДА СПРЕ БЪЛГАРИЯ......... 1.ДА СТАНЕ ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМА ОТ ВРАЖЕСКА РУСИЯ
2.ДА ПОЛУЧАВА СВЕЖИ ПАРИ ОТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ НА ГАЗ КЪМ СЪРБИЯ, УНГАРИЯ
ОРКИТЕ НА МУТРАТА РАДЕВ ВИЯТ ОТ РАЗОЧАРОВАНИЕ........... И ОТ ГЛАД.......
01.01.2021 19:26
Тартаковер Не знам дали коментиращия с никнейм "Оставка" е прав ? Възможно е да пресилва някои неща, да влага собствени тълкувания на някои ходове на Дебелия, да създава теория на конспирацията..!? Не знам, признавам не са ми ясни точно замислите на Дебелия, а не обичам да пиша мои разсъждения когато зад тях не стоят здрави доказателства и факти.
Това в което съм сигурен е, че Боко винаги шикалкави, лъже , овъртолва се в измами, отрича се от вчерашните думи, дори от онова, което сутрин е твърдял. На него не можеш да вярваш. Това е типично за характера на мутрите от прехода, чейнчаджиите, измамниците. Стана премиер, битието му се промени, но характера както е известно не се променя! Това отдавна разбрахме и вече е познато на всички българи, включително и на феновете му. За съжаление го разбраха и в другите страни от Европейския съюз. Вече е напълно дискредитиран, а това залепи поредното мръсното петно върху България.
01.01.2021 17:42 / Отговор
МУТРАТА РУМЕН РАДЕВ(ФИГУРАНТ НА ЧЕРЕПА И ПУТИН) НЕ УСПЯ ДА СПРЕ БЪЛГАРИЯ........ 1.ДА СТАНЕ ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМА ОТ ВРАЖЕСКА РУСИЯ
2.ДА ПОЛУЧАВА СВЕЖИ ПАРИ ОТ ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ НА ГАЗ КЪМ СЪРБИЯ, УНГАРИЯ И Т. Н.
3.ДА ИЗВЪРШИ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ
ОРКИТЕ НА МУТРАТА РАДЕВ ВИЯТ ОТ РАЗОЧАРОВАНИЕ........... И ОТ ГЛАД........
01.01.2021 19:22
Ей руски боклуци какво цирикате като настъпани червени змийчета,явно много ви боли
01.01.2021 18:01 / Отговор
Диверсификация с азерския газ, та Азърбайджан си беше в СССР, нищо ново под слънцето. Но сега идват санкциите, така че и българите ще плащаме заради тази продажна мутра, угоди на Русия и Турция, за сметка на бг бюджета. Та това си е държавна измяна, в полза на чужда държава.
02.01.2021 12:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети