Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Продължаваме с помощта към българските предприятия

Политика

Борисов: Продължаваме с помощта към българските предприятия

Снимка:

Надяваме се скоро икономиката да се върне в онази отлична кондиция, в която беше, пожелава си премиерът

„Продължаваме с помощта към българските предприятия“, коментира на страницата си във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов относно отчетеното от НСИ, че в условията на криза от COVID-19, бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец.

В последното си проучване за стопанската конюнктура у нас НСИ регистрира второ нарастване от 11.4 пункта на общия показател за бизнесклимата през юни, след като през май този показател нарасна с 11.8 пункта. Подобрението е в резултат на по-благоприятния бизнес климат в секторите промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

„Въпреки пандемията, много сектори у нас не са спирали работа“, отбеляза на страницата си в социалната мрежа и премиерът. Той изрази надежда, че с подкрепата и от ЕС скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата.

Той съобщи и още една важна икономическа новина. ЕК е одобрила държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България, засегнати от кризата с коронавируса. От мярката се очаква да се възползват 1 500 фирми.

„Това е поредният финансов инструмент за възстановяване на бизнеса в България. Само по схемата 60/40 до момента са платени 114,7 млн. лв, с които е запазена заетостта на около 150 000 души. Предстои да разширим обхвата на подпомаганите сектори. Вече стартира и програмата за подкрепа на микро- и малки предприятия. По нея бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хил. лв. безвъзмездна помощ“, написа Борисов.

В условията на криза от COVID-19, бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец. Това отчита НСИ -...

Публикувахте от Boyko Borissov в Понеделник, 29 юни 2020 г.

European Commission одобри държавна помощ в размер на 200 млн. лв. в подкрепа на средни предприятия в България,...

Публикувахте от Boyko Borissov в Понеделник, 29 юни 2020 г.  

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още