Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Вебер продължава да бъде План „А“

Политика

Борисов: Вебер продължава да бъде План „А“

Борисов: Вебер продължава да бъде План А - Tribune.bg
Снимка:

По 3-4 разговора дневно водел премиера за ръководните постове в Европа, Мишел Барние иска председателския пост в ЕК

Изключено е днес да бъде постигнато съгласие за ръководните постове в евроинституциите. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов. Той участва в заседанието на Европейския съвет, което се провежда днес и утре в белгийската столица.

План „А“ за ЕНП за председател на ЕК продължава да бъде Манфред Вебер, план „Б“ на този етап не се обсъжда, категоричен беше българският премиер.

Продължават „пазарлъците“ - на български казано. На европейски – консултациите. Имам по 3-4 разговора на ден минимум, въртят се различни кандидати. Но ние имаме водещ кандидат и ЕНП спечели изборите. От това, което виждам, едва ли ще се договорим тази вечер“, призна Борисов.

Премиерът е категоричен, че в Европа не може да се повтори българският прецедент – загубилите изборите да искат да управляват.

Снощи говорих с Мишел Барние, каза ми че би бил добър кандидат.Действително е сложно. Знам трите имена, които ще предложи Туск, но е глупаво да се каже на този етап“, подчерта министър-председателят.

Попитан от медиите кой ще бъде българският еврокомисар, премиерът Борисов отговори, че не вижда защо някой друг трябва да заема мястото на Мария Габриел.

Тя е прекрасен комисар. Изкара най-добър резултат на изборите“, изтъкна министър-председателят и изрази мнение, че страната ни има модерен и хубав ресор в настоящия състав на Европейската комисия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ ПОЖАРНИКАРА "БУДА"ЗАЛОЖИ ПАК НА КУЦИЯ КОН....
20.06.2019 23:20 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ Наталия Габарева .... СТАВАШ ЗА СВИРКИ, АМА ЗА ЖУРНАЛИСТ НЕ...КОЙ ТА ЕБЕ НЕ ЗНАМ, АМА Е НАЧАЛНИК, ЩОМ ОЩЕ ТЕ ТЪРПЯТ...
20.06.2019 23:22 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ АБЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ, ТОО НАСРАН САЙТ САМО АЗ ЛИ ГО ЧЕТА...? МУ-ХА-ХА... САМО АЗ ВИ ЧЕТА ПРОСТОТИИТЕ.. И РЕКЛАМИ НЯМАТЕ. ЯВНО ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ВИ ПЛАЩА КОРАВО....
20.06.2019 23:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети