Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов вече е в Туркменбаши, очаква се да се срещне с Медведев в понеделник

Политика

Борисов вече е в Туркменбаши, очаква се да се срещне с Медведев в понеделник

Борисов вече е в Туркменбаши, очаква се да се срещне с Медведев в понеделник - Tribune.bg
Снимка:

В рамките на Първия каспийски икономически форум премиерът ще се срещне и с президента на Туркменистан

Премиерът Борисов пристигна в Туркменбаши, където ще участва на Първия каспийски икономически форум в националната туристическа зона „Аваза“, съобщава epicenter.bg

На форума ще участват държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, близки до Каспийския регион, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

За събитието се очакват 1500 гости от целия свят. Във форума ще участва и руският премиер Дмитрий Медведев. Очаква се той и българският му колега да имат двустранна среща в понеделник. Борисов ще се срещне и с първия вицепрезидент на Иран. Двустранна среща е предвидена и с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, който го покани на форума. Ще има и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в „Аваза“.

Преди седмица правителството одобри проект на Спогодба между правителствата на България и Туркменистан за международни автомобилни превози на пътници и товари, като основа за водене на преговори.

През 2018 година лидерите на петте страни, разположени около Каспийско море, подписаха в Конвенция, дефинираща правния статут на стратегическия воден обект, в който има значителни залежи на петрол и газ. Документът беше парафиран от президентите на Русия, Казахстан, Иран, Азербайджан и Туркменистан.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати