Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Визитата на папата е доказателство, че със Северна Македония вървим по правилен път

Политика

Борисов: Визитата на папата е доказателство, че със Северна Македония вървим по правилен път

Борисов: Визитата на папата е доказателство, че със Северна Македония вървим по правилен път - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът провери как върви подготовката за посрещането на папа Франциск в Раковски

„Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа. Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ. Българските католици буквално са ги интернирали, те са мъчени, гонени. И не случайно папа за втори път идва. Мисля, че всеки добронамерен човек може да разбере какво сме свършили. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който Премиерът посети град Раковски, където тече подготовка за посрещането на Негово Светейшество на 6 май.

С премиера е и вътрешният министър Младен Маринов.

„Службите, МВР, кметовете свършиха много работа. Няма да има агенция по света, няма да има вестник, който да не напише къде е папата. И мисля, че си заслужава инвестицията“, подчерта Борисов.

„Посещението на папа Франциск е голяма реклама за България и съм щастлив и благодарен, че прие поканата“, заяви министър-председателят.

В Раковски премиерът Борисов посети църквата „Пресвето сърце Исусово“, където папа Франциск ще проведе света литургия с първо причастие на 250 деца.

„Сравнете какво е било и какво е сега в Раковски. Нямам неизпълнено обещание към Раковски. Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега. Постарали са се, добре са направени църквата и площада. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали“, коментира Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре дошъл в България. Премиерът ще посрещне Негово Светейшество на летище София на 5 май.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети