Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за шпионския скандал: Нашите служби работят с партньорски служби, аз нямам роля в този процес

Политика

Борисов за шпионския скандал: Нашите служби работят с партньорски служби, аз нямам роля в този процес

Снимка:

Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил и в Кремъл, и в Белия дом, каза премиерът

„Когато руски олигарси се опитват да правят проекти в България, свързани с нашия Военнопромишлен комплекс и всичко останало, нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски други служби. Прави го и прокуратурата. Аз нямам никаква роля в този процес“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на шпионския скандал у нас.

„Този процес ще се движи на база на следствието, което тече“, категоричен е премиерът.

Той подчерта, че всеки е свободен да подкрепя, когото иска.

„Нищо против нямаме хората, които обичат Русия. Аз съм бил и в Кремъл, и в Белия дом. Има други, които за 3 години нито на едното, нито на другото място. Могат да си направят анализаторите изводи“, заяви Борисов.

Припомни обаче и геополитическата ориентация на страната ни.

„Но нашата геостратегическа ориентация, подкрепена от всички партии, много преди ГЕРБ да го има, само ВМРО го е имало тогава, е пътят ЕС – НАТО“, посочи той.

Премиерът е категоричен, че службите не работят срещу Русия, а срещу определени хора, които действат нередно. Не приема и обвиненията, че шпионската афера е свързана с 9 септември. По думите му така отношенията ни с Москва се поставят на една плоскост.

„Когато има нещо, с което не сме съгласни, нашето външно министерство реагира така, както реагират и в Унгария. Не виждам никакво основание да се свързват едното и другото“, подчерта Борисов. Той посочи и че никой не пречи на хората да се събират и да пеят руски песни.

„Това си е тяхно право и ние по никакъв начин не сме саботирали, дори сме ги толерирали“, каза той.

„Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам“, заяви още Борисов.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още