Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Туск: Ще бъде твърд председател на ЕНП

Политика

Борисов за Туск: Ще бъде твърд председател на ЕНП

Борисов за Туск: Ще бъде твърд председател на ЕНП - Tribune.bg
Снимка:

Доналд Туск е изключителен приятел на България, посочи премиерът

„Доналд Туск ще бъде твърд председател, точно какъвто ни трябва в това време, което предстои“. Това каза премиерът Бойко Борисов в Хърватия, където ЕНП избира ново ръководство.

„Туск е изключителен приятел на България, помните какво приветствие изнесе на български език за нашето председателство. Добър приятел ми е, той е много твърд човек“, посочи премиерът.

Доналд Туск е единственият кандидат за председател на партията. Българският еврокомисар Мария Габриел е кандидат за зам.-председател на ЕНП.

Премиерът посочи и трудното време, в което Туск бе председател на Европейския съвет.

„Там се изискваше страшна дипломатичност, да се прави консенсус. Направи огромни усилия за новите ръководни постове в Брюксел, положи усилия в условията на Брекзит“, коментира премиерът и припомни, че Туск е бил лидер на партия и премиер.

„Познава Балканите, познава Централна и Източна Европа. Жозеф Дол го обичам като баща, той е изключителен човек, но мисля, че Доналд ще бъде по-твърд. Мисля, че това е добър избор“, коментира още Борисов.

По време на Конгреса на Европейската народна партия в Загреб Борисов се срещна и с бившия премиер на Италия Силвио Берлускони.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп