Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Борисов на 62: Най-дълго управлявалият ни премиер посреща рождения си ден у дома с внуците

Общество

Борисов на 62: Най-дълго управлявалият ни премиер посреща рождения си ден у дома с внуците

Снимка:

Съпартийците му избраха да открият кампанията на ГЕРБ на рождения му ден

Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов навършва 62 години. Той ще празнува личния си празник у дома със семейството си – с дъщеря си и с обичаните си внуци Бойко-младши и Иван- в семейната им къща в Банкя, твърдят запознати.

Борисов с внуцитеБорисов с внуците

Бойко Борисов с внуците за 1 юни

Борисов: Няма по-хубаво от времето със семейството!

Тази година празненството съвпада с началото на предизборната кампания за парламентарни избори, които ще проведат на 11 юли. В официалното откриване на кампанията точно на рождения ден на Борисов наблюдатели видяха знак, че ГЕРБ твърдо стои зад лидера си.

Неочакван ход на Борисов за изборите – много нови имена в листите на ГЕРБ

Борисов: Правителството винаги е подкрепяло Българската православна църква

По традиция Бойко Борисов работи на рождените си дни. Миналата година отиде на съботна проверка на автомагистрала „Хемус”, за да види как вървят работите по строежа на новия участък.

Роден на 13 юни 1959 г., Бойко Борисов е най-дълго управлявалият демократично избран министър-председател в България.

Борисов със сестра си - д-р Красимира Иванова Борисов със сестра си - д-р Красимира Иванова

Борисов на абитуриентския си балБорисов на абитуриентския си бал

Животът на първото правителство на ГЕРБ започва на 27 юли 2009 г. и приключи на 13 март 2013 година. Кабинетът „Борисов“ 1 управлява България 1325 дни. Второто правителство на Борисов управлява 817 дни - от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 г. или общо двете правителства - 2 137 дни. Третият кабинет встъпи в длъжност на 4 май 2017 г. и остана до 12 май 2021.

Герои на новото време: Най-дълго управлявалият демократичен премиер

Борисов на Европейски съветБорисов на Европейски съвет

Международният му авторитет сред световния политически елит е безспорен. Дори критиците признават, че той е доказан европейски лидер. През 2018 г. събра в София първите политици на Стария континент и постави присъединяването на Западните Балкани в европейския дневен ред. На срещата, превърнала се в кулминацията на българското председателство на Европейския съвет, в София дойдоха ръководителите на 28-те държави от ЕС и лидерите на шестте страни от Западните Балкани. Софиянци още помнят как Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Тереза Мей дойдоха заедно до НДК, минавайки по Моста на влюбените.

Борисов с президента на Франция Еманюел МакронБорисов с президента на Франция Еманюел Макрон

През годините на управлението му цяла Европа бе залята от огромен мигрантски натиск, като имаше многохилядни струпвания на мигранти по границите на редица членки на ЕС. Благодарение на адекватната външна политика на правителството и усилията на премиера Бойко Борисов, България не усети по никакъв начин този проблем и в нито един момент не бе допуснат мигрантски натиск на българските граници.

Борисов с британския премиер Борис ДжонсънБорисов с британския премиер Борис Джонсън

Борисов многократно е бил приеман от изявени политически лидери от цял свят. Широко отворените обятия, с които Борисов е посрещан навсякъде по света, дразнят опонентите му.  За кой друг български политик американски президент е казвал на медиите: „Отнасяте се добре с него”? Кой друг си говори на малко име с канцлера Ангела Меркел?  

14 години стигат?

14 години стигат?

Десетте Борисови гряха

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още