Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Защо грабите българите?

Политика

Борисов: Защо грабите българите?

„Защо грабите българите? През 2012 суровият петрол беше скъп, а бензинът с лев надолу. Преди да стана премиер бях кмет, а преди това в службите. Бил съм и частник. Няма сега ние да учим някой тепърва как да управлява, докато съсипва държавата, защото бил по-красив, видите ли. Което пак е съмнително“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който говори пред актива на партията във Велико Търново.

Той заяви, че актуализацията на бюджета само ще отвори липси в държавата. „Те искат да си купят една група хора – пенсионерите, и да отидат на избори“, смята Борисов.

„Те искат да оставят на всяко дете по 40 000 лв. дълг. И като не подкрепяме нови дългове ще излезе, че не подкрепяме пенсионерите. Не, против сме да счупят държавата. Те вече я счупиха, но искат да я дочупят с ритници“, заяви Борисов и подчерта, че желанието да оставиш нещо на децата си е традиционна цел на българина. „Имот, къща, нещо да оставиш“, обясни той.

„Ако сега питаме Сачева за пенсиите, тя ще каже – не 20%, трябва 40%. Аз искам с 50%. Но накрая ще стане 1997 и пенсиите им ще станат 3 долара. Във всяка бяла държава има пенсионен модел – и с колкото расте икономиката, с толкова растат и пенсиите. Не го правете, не влизайте в дългове“, призова Борисов.

Той си припомни как е преминал денят му, когато ИТН обявиха, че напускат кабинета.

„Играя футбол. Севда искала да ми каже нещо много спешно. Какво? Министрите на ИТН си тръгвали. Не ми се видя основание да спра да си играя футбол. Следобеда Слави Трифонов ще се изказва. Спря тока. Ток няма, газ няма, какво е това“, попита той.

Борисов намекна, че двата танкера с американски втечнен газ са разтоварени в Турция при войни транспортни такси и призова медиите да проверят информацията.

„Липсата на инфраструктура и тунел ви обрича на нулев просперитет. Върти ми се из главата, че обещаваха 4 магистрали и 5 моста. Не знам, може от ковида нещо да съм объркан“, каза Борисов на търновци. И настоя медиите да попитат къде са тези магистрали, като са обещавали само от парите на кражби да стоят повече.

„А на срещата с кметовете: „Урсула, вика, Кириле, и той, вика, и тя вика“. После казал: „Все едно нищо не съм казал“. Ние знаем, че нищо не си казал“, пошегува се Борисов.

Той подчерта, че правителство на малцинството с първа сила с 60 депутати не е честно към демокрацията. „Излизат партии с 5% и обясняват, че трябва да има съдебна реформа и Бойко Рашков да си прави чистки“, възмути се той.

„Уважаеми медии, защо събират депутати един по един по лаборатории? Какво има там? Какво им дават там? Хапчета ли? Там ли са парите? Там ли са кюлчетата? Без да имам кюлчета втълпиха на хората, че имам. Цялото ми злато е едно кръстче на верижка, което си купих в Истанбул като каратист, но ме е срам да си нося, защото е дълго. Тогава бяха модерни“, разказа Бойко Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети