Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов от Абу Даби: Постигнахме много! (ВИДЕО)

Политика

Борисов от Абу Даби: Постигнахме много! (ВИДЕО)

Борисов от Абу Даби: Постигнахме много! (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Това е първо посещение на български премиер в Обединените Арабски емирства

Има съвпадение в програмите на правителствата на България и Обединените Арабски емирства. Това обяви на пресконференция в Абу Даби премиерът Бойко Борисов. Той осъществи първото посещение на български министър-председател в ОАЕ.

„Да не звуча нескромно, но ако досега друг премиер беше идвал Обединените арабски емирства и имаше нещо, върху което да стъпим, щеше да ми е по-лесно. Даже вътрешният им министър каза, че сме постигнали много и те само харчели пари, а после се умножавали и това е знак, че са ни харесали много“, заяви премиерът.

Престолонаследникът после лично се обадил да попита дали всичко се движи с достатъчно бързи темпове.

„Мисля че това, което най-много го впечатли, че първо заговорихме за образование. Те са лидер и много държат хората им да са готови за новата ера“, подчерта Борисов.

По време на срещите е постигната договорка да се работи за бързото подписване на договор за сътрудничество в сфери като образование, високи технологии, цифрова икономика и киберсигурност.

Сътрудниеството би имало благотворен ефект за селското стопанство и животновъдството, категоричен е Борисов. В Абу Даби е била харесана идеята му за създаването на хранителни хъбове на Балканите, които да изнасят продукция.

"Никоя от страните сама не е в състояние сама да захранва нуждите на пазара. При една добра координация можем да бъдем конкурентни на този пазар“, подчерта премиерът.

Борисов е категоричен, че след пробива в Саудитска Арабия, това е следващото доказателство за вниманието към страната ни.

„Темата, която поставихме пред Европа за Западните балкани намери силен отзвук и в този регион. Напрактика нашето добросъседство, нашето желание за мирни и проспериращи Балкани, нашата етническа толерантност, се цени изключително високо в този регион“, заяви Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети