Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Българска правителствена делегация e на посещение в Обединените арабски емирства

Политика

Българска правителствена делегация e на посещение в Обединените арабски емирства

Българска правителствена делегация e на посещение в Обединените арабски емирства - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов кацна в Абу Даби късно снощи

Продължава посещението на правителствената делегация в Обединените арабски емирства и Египет. Късно снощи премиерът Бойко Борисов, заедно с външния министър Екатерина Захариева и финансовия Владислав Горанов, пристигнаха на летището в Абу Даби.

В рамките на визитата си премиерът Борисов ще се срещне с престолонаследника на Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, както и с вицепрезидента и министър-председател на ОАЕ шейх Мохаммед бин Рашед Ал-Мактум.

По време на разговорите ще бъде обсъдено развитието на политическия диалог между двете държави и засилване на ефективното взаимодействие в стратегически важни области като икономиката и инвестициите, отбраната и сигурността, борбата с тероризма, иновациите и технологиите.

Настоящото посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Обединените арабски емирства е първа визита на това равнище в историята на двустранните отношения. То се явява продължение на усилията за по-нататъшно активизиране на двустранното сътрудничество, след като в началото на тази година България и ОАЕ откриха свои посолства в Абу Даби и София.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп