Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Трябва да се осигури достатъчно полицейско присъствие в градовете и селата

Политика

Борисов: Трябва да се осигури достатъчно полицейско присъствие в градовете и селата

Борисов: Трябва да се осигури достатъчно полицейско присъствие в градовете и селата - Tribune.bg
Снимка:

Не съм позволил и няма да позволя политически чистки в МВР, категоричен е премиерът

Не съм си позволил, няма и да позволя, политически чистки в системата на МВР, за да запазим професионалния състав. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи. По думите на премиера независимо от ясното разделение на властите, всички институции трябва да работят в екип. „Прокуратурата е господар на досъдебното производство, но тя ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите“, заяви премиерът.  

Пред участниците в съвещанието, на което присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, министрите Младен Маринов, Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев, министър-председателят подчерта, че е необходимо да се осигури достатъчно полицейско присъствие по градовете и селата в страната. „68 % от европейските пари са усвоени, дадени са 150 милиона лева повече заплати на служителите на МВР, така че всеки един директор трябва да знае колко полицаи и патрула има на разположение“, посочи още Бойко Борисов.

Призова и областните директори да направят график, за да се осигури ежедневно присъствие на полицаи във всяко населено място, защото сигурността на хората е най-важна.

Борисов поиска и да се работи още по-усилено за намаляване на жертвите по пътищата. „Трябва да сложим точка на това. Не може да умират хора по улиците“, коментира той.

Според премиера е необходимо Институтът по криминалистика да заработи по-ефективно, за да не се бавят експертизите, които са необходими за работата на всички служби. „Искам института по криминалистика да го направим такъв, какъвто гледаме по филмите. Колкото средства са необходими – 5-6 млн., заделили сме ги с финансовия министър. Най-съвременно оборудване трябва да се купи, за да се облекчи максимално работата на службите“, уточни министър-председателят.

Премиерът Борисов присъства и на церемония, на която бяха връчени 341 нови служебни автомобила, предназначени за няколко областни дирекции на МВР.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети