Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Трябва да се осигури достатъчно полицейско присъствие в градовете и селата

Политика

Борисов: Трябва да се осигури достатъчно полицейско присъствие в градовете и селата

Борисов: Трябва да се осигури достатъчно полицейско присъствие в градовете и селата - Tribune.bg
Снимка:

Не съм позволил и няма да позволя политически чистки в МВР, категоричен е премиерът

Не съм си позволил, няма и да позволя, политически чистки в системата на МВР, за да запазим професионалния състав. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи. По думите на премиера независимо от ясното разделение на властите, всички институции трябва да работят в екип. „Прокуратурата е господар на досъдебното производство, но тя ще бъде едно деловодство, ако не работят добре службите“, заяви премиерът.  

Пред участниците в съвещанието, на което присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, министрите Младен Маринов, Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев, министър-председателят подчерта, че е необходимо да се осигури достатъчно полицейско присъствие по градовете и селата в страната. „68 % от европейските пари са усвоени, дадени са 150 милиона лева повече заплати на служителите на МВР, така че всеки един директор трябва да знае колко полицаи и патрула има на разположение“, посочи още Бойко Борисов.

Призова и областните директори да направят график, за да се осигури ежедневно присъствие на полицаи във всяко населено място, защото сигурността на хората е най-важна.

Борисов поиска и да се работи още по-усилено за намаляване на жертвите по пътищата. „Трябва да сложим точка на това. Не може да умират хора по улиците“, коментира той.

Според премиера е необходимо Институтът по криминалистика да заработи по-ефективно, за да не се бавят експертизите, които са необходими за работата на всички служби. „Искам института по криминалистика да го направим такъв, какъвто гледаме по филмите. Колкото средства са необходими – 5-6 млн., заделили сме ги с финансовия министър. Най-съвременно оборудване трябва да се купи, за да се облекчи максимално работата на службите“, уточни министър-председателят.

Премиерът Борисов присъства и на церемония, на която бяха връчени 341 нови служебни автомобила, предназначени за няколко областни дирекции на МВР.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати