Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов заговори за обща политика на двустранните отношения между Балканите и Арабския свят (СНИМКИ И ВИДЕО)

Политика

Борисов заговори за обща политика на двустранните отношения между Балканите и Арабския свят (СНИМКИ И ВИДЕО)

Борисов заговори за обща политика на двустранните отношения между Балканите и Арабския свят (СНИМКИ И ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Ние сме и житница, и животновъдство, и високи технологии, подчерта премиерът

Със Алексис, със Никос, сме от хората, които държим на единството и силата на ЕС. Именно като такива сме и най-подходящи като партньори за Арабския свят. Още повече – ЕС със своите ценности е пример, който Арабският свят може да вземе за върховенството на закона, правата на жените, на децата – особено там, където има войни. Не е само инфраструктура, не е само газ, не е само петрол“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на среща на върха ЕС-Арабски свят в Атина.

Форумът тази година е под наслов „Споделени хоризонти“.

Премиерът припомни, че по време на нашето председателство на Съвета на ЕС, темата Западни Балкани беше сложена на дневен ред. Борисов заговори за обща политика на двустранните отношения между Балканите и Арабския свят.

Вие имате газ, имате нефт, това е важно. Надяваме се интерконеторът между България и Гърция да е готов до края на годината. Но самата миграционна вълна, която ни залива и счупи доста държави като политически системи изобщо, показва че трябва да помислим за Африка, където гладът и прехраната са проблем в момента“, каза Борисов.

Той отново лансира идеята си за създаването на хранителни хъбове в страните на Балканския полуостров.

Ние сме и житница, и животновъдство, и високи технологии“, подчерта Борисов.


По-рано премиерът сподели и снимки от откриването на Третата среща на върха ЕС-Арабски свят.Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Отец Нсфърфорий Чада мои, когато господ е дал човек да е прост то е задълго! Амин!
29.10.2018 14:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети