Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боршош към МОН: Не крийте парите за децата

Политика

Боршош към МОН: Не крийте парите за децата

Боршош към МОН: Не крийте парите за децата - Tribune.bg
Снимка:

Зам.- кметът  по образование, култура, спорт и младежки дейности  на Столичната община Мирослав Боршош изпрати писмо до министъра на образованието и науката. Поводът - критиките на МОН по отношение на идеята му за 650 лв. компенсация за семейство, чието дете не е прието в детска градина.

"Господин министър, не виждам причина да политизирате казуса. Категоричен съм, че трябва да положим съвместни усилия, така че компенсациите за децата без места в детските градини да стигнат до родителите още тази година. В момента от моите и Вашите усилия зависи да се обединим около решение, което подкрепя родителите в тази ситуация. Предлагам Ви, вместо да обсъждате кой какво не е направил, да си свършим заедно работата от позициите, на които и Вие, и аз сме съвсем отскоро", призовава Боршош.

Средствата са налични, твърди той.

"Категорично не е вярно, че бюджетът за тях трябва да се актуализира, заради което, по Ваши думи, е необходимо действащо Народно събрание. Знаете, че въпросните средства са гласувани и заложени в бюджета за тази година. В този смисъл актуализация не е необходима. Промяната на наредбата, която да улесни достъпа на родителите до компенсации, е единственото необходимо и възможно действие от Ваша страна. Вярвам, че целта Ви като служебен министър не е да възпрепятствате достъпа на родителите до тези средства, нито да ги криете", завършва писмото на зам.-кметът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети