Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Боян Балев: Говоренето срещу президента и вицепрезидента ще навреди на резултатите на БСП

Политика

Боян Балев: Говоренето срещу президента и вицепрезидента ще навреди на резултатите на БСП

Боян Балев: Говоренето срещу президента и вицепрезидента ще навреди на резултатите на БСП - Tribune.bg
Не е виновен Румен Радев на БСП. Обяснете ми кому е нужно и с какъв акъл представители на БСП и на ПГ от 10 дни по медиите да критикуват президента? Това се посочва в изказване на на Боян Балев пред НС на БСП, цитиран от „Червен ефир”.

Ето и цялото изказване: 

Като слушам думите на ръководството и на поддържащите го членове на НС в зала, има две посоки – вътрешната опозиция ни е виновна за лошите резултати на изборите през последната година и половина и втората посока – президентът Румен Радев ни е виновен за всичко. Няколко неща по тази тема: бил съм по-млад, но си спомням, че имаше една телевизия, в която работеше Явор Дачков и той канеше в неделя, в най-гледаното време, събеседници от „Открит форум“ – тогавашната вътрешна опозиция, и те дълго и напоително громяха тогавашния председател на партията Георги Първанов. Не си спомням това да попречи на Георги Първанов да е първият български президент, избран два пъти мажоритарно. Искам да подчертая, че никаква вътрешна опозиция на него не му е пречила да си гледа работата и да постига резултати.

Това същото нещо съм го гледал и като организационен работник на местно ниво. Много пъти, в много общини ние сме имали подобни противоречия – наши структури стоят всичките зад кандидата ни за кмет, пък има някакви вътрешни дрязги и т.н. Моите впечатление, като дългогодишен организационен работник са, че когато кандидатът ни за кмет е бил достатъчно силен, независимо какво прави партийната организация, той си печели изборите. Обратното – виждал съм и ситуации, когато действащ наш кмет е подчинил тотално партийната организация. Всички са зад него, всички, които не са с него – са гонени от партията, но ако не е бил читав като кмет – той губи изборите.

Затова смятам, че е пълен абсурд да се обясняват резултатите на БСП от миналата година с някакви врагове с партийни билети. В партията е имало 30 години различни мнения, още от времето, когато Лилов е бил председател. От 1997 до 2017 включително, когато БСП е в кондиция, когато ръководството е читаво, тя винаги е взимала над 900 хиляди гласа. Резултатите от миналата година, особено ноемврийските, са най-ниски от 90 години насам. Да си обясняваме, че има някакъв проблем извън ръководството, според мен е изключително погрешно. Няма никакво значение какво е казал Крум Зарков, какво е казал Петър Витанов или какво ще кажа аз – те избирателите не ни вярват.

Оставете ние какво казваме – ние гласуваме така или иначе за БСП. Проблемът е, че хората не ни вярват. Нека не си обясняваме, че с друго ръководство няма да имаме други резултати. 2015та година загубихме катастрофално местните избори. 2016та сменихме ръководството и спечелихме президентски избори и повторихме резултата на парламентарни. Няма как Румен Радев да ни е виновен за това, че ние четири години в опозиция, винаги в опозиция, сме сринали наполовина, и след това на още половина.

Понеже другарят Румен Гечев споменава президента, че той едва ли не ни е много виновен, държа да подчертая – вчера премиерът в оставка Кирил Петков каза, че България изнася оръжие за Украйна. Петков каза, че всъщност като има служебно правителство на Радев, то ще спре износа и ще почне преговори с Газпром. Не е виновен Румен Радев на БСП. Понеже едва ли е тайна за всички, че предстоят избори. Обяснете ми кому е нужно и с какъв акъл представители на БСП и на ПГ, от 10 дни по медиите да критикуват президента? Президентът на избори няма да се явява и това, което публично говорите, сваля нашия резултат, на него нищо не може да му свали. Така че това говорене анти-Радев е глупаво и вредно за резултата на БСП.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати