Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Държавата фалира, внасяме седем антикризисни мерки в НС

Политика

ГЕРБ: Държавата фалира, внасяме седем антикризисни мерки в НС

ГЕРБ: Държавата фалира, внасяме седем антикризисни мерки в НС - Tribune.bg
Снимка:

Седем антикризисни мерки  ще внесат от ГЕРБ  в парламента в понеделник. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че мерките са изцяло насочени към бизнеса.

Бойко Борисов благодари на парламентарната група на ГЕРБ за търпението, което е вложила за избор на председател на НС.

„В тази ситуация, докато се губеше време с избор на председател Министерство на финансите даде брифинг с трите варианта на бюджета”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Държавата фалира, докато избирахме председател на парламента. Министерство на финансите представи проектобюджет за 2023 година с бюджетен дефицит от 6,6 от БВП, което означава, че с пет милиарда и триста милиона лева се влошава дефицита от 2022г., освен това предлагат да се тегли нов дълг от 16 милиарда лева, кои финансови инстанции имат доверие на държавата ни след управлението на кабинета Петков”, заяви Кирил Ананиев.

Той заяви, че всичко това се дължи на  лошото управление  на  Асен Василев.

„Според мен той е най-слабият министър на финансите през последните няколко десетилетия”, категоричен бе Ананиев.

„Първата мярка е решение на НС за компенсации на бизнеса за цената на тока.  Второто предложение е забрана за либерализация на битовите абонати. Третата мярка е МС да въведе мито или да предприеме други действия, които да доведат до намаление на горивата с 1 лев на литър. Четвъртото предложение е възлагане на МС да проведе процедура за дългосрочна процедура за газа. Петото предложение е лицензиране на неруско ядрено гориво. Ако бъде избран доставчик на неруски газ, цената ще падне значително в България. Последните две точки са да бъдат облекчени процедурите за изграждане на ВЕИ и приемане на закони за офшорния вятър", обобщи Делян Добрев.  

Рецесията е огромна. 0,1% е прогнозата на БНБ за БВП. Това означава, че те държавата фалираха. Изборите минаха. Но много вероятно е да се зададат нови. Вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензис. Трябва да вкараме непопулистки бюджет.  По плана за възстановяване трябва да се знае дали е отворен още той. Ако е така, ние последни ще си получаваме пари. Което означава, че тези пари, записани като аванс, може да не дойдат до декември", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че с Турция незабавно трябва да се подобрят отношенията за овладяване на мигрантската криза.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети