Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на политическата система

Политика

Борисов: Тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на политическата система

Лидерът на ГЕРБ посъветва ПП-ДБ да не четат новини преда да съставят правителство

„Аз много ясно казах, че преговорите се водят от Мария Габриел. Този, който ще е премиер и вицепремиер трябва да има самочувствието да си проведе преговорите с акад. Денков за кабинет“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  

„Споразумението се случва първо пред очите на народа“, добави Борисов.  

„Съветвам ги да не четат новини и да не гледат телевизии, докато не направим правителство“ - това посъветва лидерите на ПП и ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Пловдив.

За всички вас е ясно, че две години хаос, мизерия, контрабанда, нито ред по Плана за възстановяване... За две години това, което откриха, е това, което ние направихме“, каза той.

Той даде за пример залата в Бургас, която е била същата от преди две години, както и при откриването преди седмица.

„Тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система“, каза още Борисов и допълни, че без правителство това ще са шести по ред избори. Той даде за пример Гърция, където първата партия получава 50 депутата бонус, прави се правителство и страната върви напред.

„Както искате го наричайте. Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и в същото време със 100% еднакви програми. И именно това дава възможност да се загърби егото, както направих аз, Кирил Петков, Христо Иванов, вече и ген. Анатасов, да преодолеем хаоса и кризата. Как да го наричаме – нови избори и 100 милиона? Този стадион струва по-малко от едни избори. Двата стадиона в Пловдив ще струват колкото едни избори август месец“, подчерта Борисов и допълни, че шест такива стадиона са загубени заради постоянните избори.

„Ако е коалиция ще сме аз и той премиери, министри и всичко останало“, каза Борисов и допълни, че не зависи от него кои ще са министри, защото това се решава между Мария Габриел и Николай Денков.

„Видяхте уплаха в очите на всички и яростната съпротива, защото ще има кабинет от евроатлантически партии. Изведнъж се започна дали е коалиция – не, нарича се отговорност. Партията е възбудена, техните хора също, но когато обясниш на хората какво предстои трябва да стане ясно“, каза още Борисов и припомни, че ГЕРБ е партия за европейско развитие на България.

„Знаете ли, че на 10 юни ще свършат парите за заплатите. Пенсионерите няма да вземат пенсии и ме питате след 9 месеца какво щяло да стане.

Борисов уточни, че самият той е настоял Асен Василев да е финансов министър, за да може още от първия ден да продължи работата по финансите, които той самият е изготвил.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети