Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее

Политика

Бойко Борисов: Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее

Бойко Борисов: Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее - Tribune.bg
Снимка:

Европа винаги е била дясна и разумът ще надделее. Да подкрепим и след неделя Манфред Вебер. Пожелавам успех на всички, заяви премиерът и председател на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов по време на закриващото събитие на кампанията на Европейската народна партия за европейските избори.

Борисов беше сред основните говорители на събитието в Мюнхен, наред с председателя на ЕНП Жозеф Дол, германския канцлер Ангела Меркел, хърватския премиер Андрей Пленкович и водещия кандидат на ЕНП Манфред Вебер.

„За мен е чест да съм тук сред вас. Винаги съм казвал, че няма по-хубаво място за живот от Европейския съюз. С Лех Валенса знаем, че има и друг живот – в соцлагера, но той не е хубав. Били сме, знаем го и не искаме пак“, категоричен беше Борисов.

„Не им се плашете на националистите, на крайно десните и крайно левите, не са толкова страшни“, посочи още той.

„Нашата партия е доказала отношението си към нашия кандидат“, изтъкна председателят на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов и напомни, че само преди дни Манфред Вебер беше посрещнат и аплодиран от над 15 000 души в „Арена Армеец“ в София.

Според Борисов, като председател на Европейската комисия Вебер трябва да държи на принципите и да спазва стандартите, които да са равни към всички.

„Надявам се двоен стандарт да не допускаш като председател на ЕК, както и за Пакета „Мобилност“, како и за много други  неща“, обърна се Борисов към водещия кандидат на ЕНП. „Аз поех ангажимент и България е най-добрата граница на Шенген и на ЕС, нула нелегална емиграция“, подчерта още председателят на ПП ГЕРБ и напомни, че лично е завел Манфред Вебер на границата, за види с очите си направеното.

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов отбеляза, че България днес празнува 24 май.

„Светите братя са дали писменост на славянските народи. Със словото, с културата, с това което са направили те, учениците им и последователите им, е гордост за всеки българин“, заяви още в речта си Бойко Борисов.


Коментари (2)

Тримата глупаци от ЕНП Дано европейците се осъзнаят, че ЕНП водят ЕС към разпад и нарастващ тероризъм, и да изберат правилните дейци.
25.05.2019 07:57 / Отговор
сивата котка Нима Борисов не харесва соцлагера и не го иска? Па що тогиз управлява и се държи като живеещ в такъв строй?
25.05.2019 23:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема