Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов към Христо Иванов: Обяви кабинет, покани лидерите и да подпишем нов обществен договор

Политика

Бойко Борисов към Христо Иванов: Обяви кабинет, покани лидерите и да подпишем нов обществен договор

Бойко Борисов към Христо Иванов: Обяви кабинет, покани лидерите и да подпишем нов обществен договор - Tribune.bg

ПП приложи ефекта на горещата жаба, сложиха народа в тенджера и го свариха

„ГЕРБ сме узрели. Партиите трябва да подпишем нов обществен договор. Начинът с посредници не е сериозен. Партиите избират ръководства, председатели, които носят отговорността. Не е редно през посредници да тичат, да договарят. Големите компромисни важни решения се вземат на лидерско ниво”, заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Съгласен съм с Христо Иванов да има правителство. Обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, покани ни и кажи при какви обстоятелства може това да се случи, да подпишем документ, нов обществен договор по-точно. С една дума - застани, събери лидерите, покани Нинова, Костадинов от „Възраждане“, покани Стефан Янев, Карадайъ, това е новият обществен договор. Тогава декларацията на ПП, всяка партия я има в програмата. Приемаме една декларация, слагаме подписите и сме готови. Но ме притеснява, че се въздържахте за „Джемкорп“, коментира още Борисов.

Христо Иванов: За стабилно излизане от кризата трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ

„Провокиран съм от Христо Иванов. Обръщам се към него. Гледах как докладът на „Джепкорп“ беше подкрепен от 190 депутата, а колегите от ДБ се въздържаха. Този доклад няма стойност. Дали прокуратурата, дали някой от МВР, дали от следствието, ще се занимават, те са независими. Как избраха приятелската фирма, закараха я в Гранитна зала и им дадоха цялата енергетика и само шанса, че те се сринаха, я спасиха да не отиде в ръцете на олигарсите. Ако е вашият компромис, разбирам.  Поздравявам колегите от ДБ и ДПС, като ги извадиш, и се начертава цялата картина. Закон за особения управител на „Лукойл“, внесен от ДБ и подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Тук - браво! Второ - Закон за забрана на износ на руски горива, внесен от ДПС и подкрепен от ДБ и ГЕРБ. Закона за компенсиране на моторните горива, внесен от ГЕРБ и подкрепен, за което благодарим, от ДПС и ДБ. Тези партии са ги изобличи и са отпочинали реална борба с корупцията. Друг е въпросът, защо по време на управлението на ПП от ДБ са мълчали? А вие узрели ли сте, както той ме пита дали съм узрял?”, попита Борисов.

ПП приложи ефекта на горещата жаба, сложиха народа в тенджера и го свариха, каза още лидерът на ГЕРБ. „Помните, Асен Василев ви заплаши с пет години затвор, обвиниха младежкия ГЕРБ, че е вдигнал цената на горивата”. 

„Ние имаме памет, медиите имат записи. Всеки, който иска да ме опровергае, да го направи. Ние с Делян Добрев, Теменужка Петкова и Георг Георгиев си поиграхме да извадим разликите в цените на бензина, нафтата, масовите горива, което се употребява, не само по месеци, а по дни. Искаме да ви запознаем какво е спечелено от джоба на българите, всеки ден какво е вадено, точно ефектът на горещата жаба. Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха”, посочи Борисов.

Делян Добрев съобщи и сумата, с която е ощетен българският народ – над 3 млрд. лв. от февруари 2022 до края на годината.

„В този период има разлика в цената на петрола – 9 долара е по-скъп. По-скъп е бил и доларът“, отчете Добрев.

„3 млрд. е чистата загуба при изравнен долар и изравнен петрол. С това са ни изцакали. Това означава по 1000 лв. от всеки шофьор са взели „Промяната“ през тази година“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и песента на Слави Трифонов и сценаристите му за Лена Бориславова: „Против съм и такива песни. Хуморът си е хумор, но като почнат да си изказват и физически недостатъци. Аз съм против. А и Слави Трифонов имаше пълните възможности да покаже как може да управлява. Но тогава извади един вътрешен министър, който взриви и скандализира България. Но не искам да се меся в шоупрограмите. Считам, че това не е правилно.“

„А да отидеш и да арестуваш жена пред децата и семейството ѝ, 6 часа. Детето да снима безобразието на рашковата полиция, малко дете 1-2 клас. И тогава тези всичките си мълчаха с една-единствена вина – че нашият ПР бил по-добър от техния ПР. Въобще не искам да се слагам като жертва, няма как да съм им жертва. Големият не може да е жертва на недорасъл. Но да отидеш и това да правиш, да държиш жена в арест. Тогава къде бяха?”, попита лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети