Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Министри на ПП-ДБ може да има само с подкрепата на ГЕРБ (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Министри на ПП-ДБ може да има само с подкрепата на ГЕРБ (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Министри на ПП-ДБ може да има само с подкрепата на ГЕРБ (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

"Срам. Тези станции дават възможност на България да печели пари, това което ви обяснявах години наред в порядъка на 3 милиарда лева на година. Ако ми кажете друго предприятие, което да е 100% държавно да носи чиста печалба от 3 милиарда. Приветствам действията на правителството и, когато на времето го строяхме, за да не ни обикалят през Гърция и Турция, дадохме възможност на българския народ не само да печели, но и да влияе на геополитическите събития на Балканите". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира действията на Румен Радев от днес.

Припомняме, че президентът даде на Конституционния съд решението на правителството да наложи такси за руския газ преминаващ през територията на страната ни.

По повод заявката на БСП, че утре няма да присъстват на извънредното заседание на НС, Борисов заяви: "Не знам и кой е искал този „златен пръст“. Много ясно казах, особено след днешните изказвания на Денков и Василев, че утре е прекрасна възможност с гласовете на ДПС да се отхвърли ветото на президента".

Лидерът на ГЕРБ припомни, че този закон е изключително важен за приемането на ПВУ, което на практика ще го забави, ако утре не се отхвърли ветото. "Второ, това което се разбрахме преди няколко дни с премиера Денков, Кирил Петков и Атанас Атанасов, че трябва да се направи поправка в Закона за Митниците, да събират таксите по първия въпрос за газа и хранилищата, които са монопол на "Лукойл“, да се даде възможност да се ползват и от другите продавачи".

Борисов подчерта, че в момента действия и дерогацията, като бензинът е 3.30 лв. и попита, защо е тази скъпа цена, като петролът е евтин. "ДДС и акцизите не са данъците, колко е корпоративния данък. Защото държавата им връща ДДС и акциз, не може в едната графа да отчитат, че дават на държавата, а другата да забравят, че взимат от държавата“.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че Йордан Цонев е обещал да му даде финансовата информация, защото ГЕРБ няма никакъв участник във финансовото министерство, Митниците, АДФИ и НАП. "Колкото знаете вие, толкова и аз, за да мога да дам повече информация. След срещата с Асен Василев и Спецов ще имам повече информация и ще ви кажа“.

Борисов подчерта, че изключително уважава всички работещи в рафинерията и поясни, че дерогацията е специален статут, който е издействан от българската държава, за да може да се получава евтино гориво, в помощ на гражданите, а това не се вижда. "Просто предприятието, в което работят да си плати данъците и свръхпечалбата да влезе в бюджета, което ще се отрази на техните заплати и пенсиите на техните родители“.

"Остават един - два дни до изборите и виждам, че са много изневерни и говорят неща, които вероятно не мислят. Защото явно са забравили как се случи това правителство наречено Денков-Габриел. И Габриел не е само министър, а единствения вицепремиер и всички назначения се правят от тях двамата. Чух, че нямало да има ротация, че при ротацията министри на ПП-ДБ няма да се сменят. Само да напомня, че министри на ПП-ДБ може да има само с подкрепата на ГЕРБ“.

Борисов призова депутатите на ПП-ДБ да дойдат утре в Народното събрание, да се поправи само ветото на Радев и Законът за Митниците и след това да се премине към закриване на кампаниите.

"Усещам, че това което е писал Делян Добрев е усещане на цялата парламентарна група и аз може да не мога да ги контролирам. Днес депутатите от Бургас ще тръгнат, за да са утре в парламента и от вторник няма да може да връщаме по 73 стотинки на гражданите, само защото те не искат да идват на работа. Представете си, че тази парламентарна група не дойде, когато те искат. Изобщо не става въпрос за някакъв "златен пръст“ и други партии. Ако ГЕРБ не влезе на следващото заседание ПП-ДБ ще трябва да работят с "Възраждане“, чийто призив от страна на Костадинов е да не влязат и явно Кирил Петков ги е чул. Хайде да издържим още два дни, разбирам, че всеки си надъхва електората, но колегиално ги моля утре да отхвърлим ветото, да приемем тези две точки и да продължим. Ако послушат Костадинов, Корнелия Нинова – добре така са решили, значи има друга коалиция и не могат да ми говорят за България, България над всичко, защото ще излезе "Лукойл“ над всичко и техните нови партньори“, заяви още Борисов от Бургас.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети