Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов: Ние сме пълноправен член на Шенген (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов: Ние сме пълноправен член на Шенген (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Ние сме пълноправен член на Шенген (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете от област Сливен. Той подчерта, че в Бюджет 2024 са заложени около 100 млн. лева за областта. За Котел са предвидени 17 млн. лв., за Нова Загора 1.8 млн. лв., за Сливен 54 млн. лв.

„Това са огромни пари, с които може да направите изключително добри неща за хората. За вас сливенци и областта има около 100 млн. лв. в държавния бюджет“, заяви Борисов и благодари на Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Асен Василев и всички, които са в парламента и са работили за тези предложения и тяхното приемане.  

Десислава Танева заяви, че към настоящата година общините ще имат възможността да реализират 17 проекта, с които да се подобри качеството на живот.

Борисов припомни, че МРРБ в момента работи активно, за да може общините като подадат проектите си да бъдат финансирани. „Затова е важно когато се отвори прецедурата общините да имат готовност, да получат финансиране и да се започне работата, за да се види продукта от тази „некоалиция“, заяви той.

Относно ротацията Борисов коментира, че за всички е станало ясно, че е възприет принципа по който работи Брюксел, че когато нищо не е договорено да не се говори. По думите му ротацията е чисто технологичен процес. „Пред 9 месеца хората които подкрепяха ПП-ДБ не искаха да приемат, че са загубили, ние направихме крачка назад. Вие как си представяте Мария Габриел да отиде да върне мандата и след няколко дни да отиде да го вземе отново. Това е чиста дреболия и заяждане, нямащо никакво отношение към управлението на държавата. Сега като е с мандата на ПП-ДБ какво ни прави по-различни?!“, допълни Борисов.

Относно министрите и смяната им, Борисов заяви, че вътрешния министър е свършил огромна работа за приемането ни в Шенген. „Инциденти са ставали винаги и хората, които са на място си понасят отговорност. За нито един министър не бих казал каквото и да било, след като сме се разбрали с колегите, че внимателно и непредубедено ще направим анализ. Убеден съм, че когато седнем с колегите и направим този точен анализ. Но трябва да се понесе отговорност за едно министерство като спорта, където имаше скандал за корупция за хиляди левове, но медиите го пропуснаха. Да за първи път ще се прави ротация, но технологията е същата като при подаване на оставка, което ще отнеме няколко дни“, подчерта Борисов.

По отношение на Шенген лидерът на ГЕРБ заяви, че не може да го определи като грандиозен успех, но все пак по по въздух и вода е успех. Не може да се пренебрегне и това, че последните години сухопътните граници са били изпуснати. Той подчерта, че не трябва да се приемат думите на опозицията, че ще се напълним с

„Ние сме пълноправен член на Шенген и ще взимаме наравно решения с Австрия, ние ще можем да спираме и допускаме държави, ще можем да питаме държави защо не се справят и е въпрос на време да бъдем приети и по суша.

Точно тази опозиция имаше вицепремиер една година, те защо не се справиха. Тя имаше наглостта дори да ме пита защо аз работя с ПП-ДБ, а тя беше вицепремиер на Кирил Петков една година“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че по отношение на мигрантите важи единствено Дъблинското споразумение и нищо повече от това.

Той припомни, че при управлението на ГЕРБ са идвали всички европейски лидери, границата ни е била с 0 мигрантски натиск, като България е получила и 150 млн. евро за това. „След това започна политическата чистка, разграждане на службите. Как ще постави Корнелия Нинова темата Шенген в Народното събрание?!“, заяви Борисов и подчерта участието на президентът Румен Радев, който управляваше три години със служебни правителства, участието на БСП в управлението по времето на правителството „Петков“ и резултатите от това.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети