Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов оглави Комисията по външна политика

Политика

Бойко Борисов оглави Комисията по външна политика

Бойко Борисов оглави Комисията по външна политика - Tribune.bg
Снимка:

Бойко Борисов оглави Комисията по външна политика и в 50-ото Народно събрание. Решението за състава на комисията бе гласувано със 174 гласа "за", 26 - "против" и четирима "въздържал се". Борисов председателстваше същата комисия и в състава на 49-ото Народно събрание.

От ПГ на ГЕРБ-СДС депутатите гласуваха за членове на комисията депутатите Георг Георгиев, Даниел Митов, Росен Желязков, Павел Христов, а за заместник-председател - Екатерина Захариева. От "Продължаваме промяната - Демократична България" бяха избрани депутатите Даниел Лорер, Ивайло Шотев и Стоян Михалев.  От "Възраждане" в състава на комисията бяха гласувани депутатите Ангел Георгиев, Ивелин Първанов и Кирил Тодоров. Кирил Тодоров бе избран и заместник-председател.

От ДПС членове на комисията са Айтен Сабри и Джем Яменов, последният бе избран и за заместник-председател. От "БСП за България" депутатите подкрепиха номинацията на Деян Дечев. От "Има такъв народ" за член и заместник-председател бе избран Тошко Йорданов.

Байрам Байрам от парламентарната група на ДПС беше избран за председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Заместник-председатели на комисията станаха Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и Йордан Тодоров от „Възраждане“.

Комисията по конституционни и правни въпроси оглави Анна Александрова от ГЕРБ-СДС, за заместник-председатели бяха избрани Стою Стоев (ПП-ДБ), Петър Петров („Възраждане“), Хамид Хамид (ДПС) и Мая Димитрова ("БСП за България"). Двете комисии се състоят от по 23-ма народни представители - осем от ГЕРБ-СДС, по четирима от ПП-ДБ и „Възраждане“, трима от ДПС и по двама от „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС оглави енергийната комисия в Народното събрание.

Зам.-председатели са депутатите Радослав Рибарски от ПП-ДБ, Искра Михайлова от “Възраждане”, Драгомир Стойнев от БСП и Павела Митова от ИТН.

В парламентарната комисия по енергетика като членове от ГЕРБ-СДС влизат депутатите: Александър Ненков, Делян Добрев, Жечо Станков, Мария Белова и Красен Кръстев.

ОТ ПП-ДБ са: Рибарски, Венко Сабрутев, Васил Стефанов и Йордан Терзийски. От “Възраждане”: Михайлова, Йордан Тодоров, Димитър Гюрев и Даниел Проданов. От ДПС: Станислав Анастасов, Халил Летифов и Надя Петрова. От БСП Стойнев, а от ИТН Александър Вълчев и Митова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети